Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu a fost ales, marți, președinte al Senatului, obținând în turul II 73 de voturi. Meleșcanu, care a fost propunerea PSD, a câștigat alegerile în fața Alinei Gorghiu - PNL, în turul al doilea, după ce a ratat victoria în primul tur la un singur vot.

Meleșcanu, a declarat, după ce a fost validat în funcția de președinte al Senatului, că speră să poată contribui la o relansare a partidului. El a afirmat că nu își permite la vârsta lui să „facă alte partide”.

Călin Popescu Tăriceanu, fostul președinte al Senatului, a declarat că alegerea lui Teodor Meleșcanu s-a făcut cu încălcarea regulamentului și a anunțat că va ataca numirea acestuia la Curtea Constituțională.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews