Ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, cere Germaniei să susțină aderarea României la Spațiul Schengen, susținând că Bucureștiul este un oraș mai sigur decât Berlinul, Parisul sau Bruxellesul.
 
„Utilizăm tehnologii ultramoderne pentru monitorizarea frontierelor, de la radare la aparate de identificare a amprentelor, de recunoaștere facială și a pașapoartelor. Iar persoanele aflate ilegal în România, care nu se comportă adecvat sau care fac propagandă pentru grupuri islamiste radicale sunt expulzate din țara noastră în 24 de ore. În România se trăiește mai sigur decât în Berlin, Paris ori Bruxelles”, a explicat Meleșcanu pentru publicația germană Die Wellt.

Despre benefiicile pe care le-ar avea europenii în urma aderării țării noastre la zona euro, Meleșcanu a spus că „prin sistemele tehnologice avansate de protejare a frontierelor, putem contribui la securitatea Europei și vom asigura astfel controlul total asupra frontierelor UE în zona de sud-est”, scrie Mediafax.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.