ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe, a declarat că prin desemnarea lui Florin Cîțu ca premier președintele Klaus Iohannis a încălcat Constituția, iar din acest moment ar putea începe procedura de suspendare a șefului statului.

„Propunerea de prim-ministru pe care a făcut-o președintele în această seară este de fapt o batjocură la adresa întregii țări. Președintele Iohannis a arătat cât de sadic poate să fie față de această țară, pentru care ar trebui să își dea și viața, pentru că așa spune jurământul domniei sale în fața națiunii. (...) Din punctul meu de vedere, domnul președinte astăzi a încălcat, cu bună știință, Constituția în spiritul său numind o persoană care nu numai că nu se califică pentru o astfel de funcție, dar, efectiv, cât a fost în viața privată, cât a fost în viața oficială de ministru la Finanțe a acționat strict împotriva interesului acestei țări. Dovezile există, sper ca acea comisie de anchetă din Parlament care se constituie să arate foarte clar românilor cum au arătat ultimele două luni din 2019, cum s-a manipulat efectiv economia românească. Domnul Cîțu a crescut deficitul în mod nemeritat, lăsând la o parte veniturile, neîncasându-le cu bună știință și crescând foarte mult, nejustificat, partea de cheltuieli, pentru ca România să aibă un deficit de 4,6%, cu toate că și cele mai pesimiste previziuni din partea Comisiei Europene erau undeva la 3,6% deficit pe 2019", a declarat Teodorovici pentru AGERPRES.

El a adăugat că președintele a nominalizat la funcția de premier o persoană „care, clar, nu are cum să servească interesului țării”.

„Din punctul meu de vedere, în acest moment se poate începe procedura de suspendare a președintelui, este punctul meu de vedere, personal, nu este punctul de vedere al PSD. Din punctul meu de vedere, o clasă politică normală și responsabilă ar declanșa imediat o astfel de procedură de suspendare a președintelui României. Nu se poate merge înainte, nu poți să speri ca această țară să crească cu o astfel de abordare, cu termeni precum 'depesedizarea acestei țări'. Chiar și Cîțu, astă-seară la Guvern, a folosit termenul 'depesedizare a țării'. Nu poți să vii cu astfel de instigații la ură între oameni, trăim într-o țară liberă și suntem liberi să decidem ce opțiuni politice avem”, a subliniat acesta.

Teodorovici a afirmat că a fost încălcată Constituția și în momentul în care Ludovic Orban l-a acceptat în Guvern pe Florin Cîțu cu aviz negativ de la comisiile de specialitate ale Parlamentului.