ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că nu este exclusă o modificare a OUG nr. 114/2018, deoarece orice legislație este modificabilă și dacă există argumente rezonabile, informează Mediafax.


„La 114 (OUG nr. 114/2018), discuții au fost în spațiul public. (...) Nu aș vrea să anticipez o modificare sau nu a acestei ordonanțe. Legislația, în general, este modificabilă, dacă argumente rezonabile există”, a spus Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă, vineri.

Aceasta nu a menționat dacă există într-adevăr propuneri de modificare a acesteia în prezent, dar a spus că poate fi făcută în zonele pentru care există argumente rezonabile.

„Nimeni nu pleacă de la o idee preconcepută, de a nu modifica sau de a modifica ceva. Discuțiile au avut loc, au loc. Credința mea este că lucrurile se vor așeza, așa cum le dorim cu toții”, a detaliat Teodorovici.

Legat de ROBOR, ministrul Finanțelor a reamintit că discuția va fi purtată, din nou, în ședința Comitetului Național de Supraveghere Macroprudențială (CNSM), din data de 18 februarie. La acea dată, grupul format din reprezentanții MFP și BNR va trebui să prezinte câteva scenarii legate de ROBOR.

„Acest comitet va decide într-un fel sau altul pe 18 februarie. Speranța mea este ca acea decizie să fie cea pe care românii o așteaptă, astfel încât în urma acelei decizii să scadă costurile cu ceea ce ei au de plătit către bănci cu împrumuturile către bănci. După 18 februarie, se poate discuta despre o adaptare a cadrului legislativ astăzi în vigoare”, a explicat Teodorovici.