Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că nu este exclusă o modificare a OUG nr. 114/2018, deoarece orice legislație este modificabilă și dacă există argumente rezonabile, informează Mediafax.


„La 114 (OUG nr. 114/2018), discuții au fost în spațiul public. (...) Nu aș vrea să anticipez o modificare sau nu a acestei ordonanțe. Legislația, în general, este modificabilă, dacă argumente rezonabile există”, a spus Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă, vineri.

Aceasta nu a menționat dacă există într-adevăr propuneri de modificare a acesteia în prezent, dar a spus că poate fi făcută în zonele pentru care există argumente rezonabile.

„Nimeni nu pleacă de la o idee preconcepută, de a nu modifica sau de a modifica ceva. Discuțiile au avut loc, au loc. Credința mea este că lucrurile se vor așeza, așa cum le dorim cu toții”, a detaliat Teodorovici.

Legat de ROBOR, ministrul Finanțelor a reamintit că discuția va fi purtată, din nou, în ședința Comitetului Național de Supraveghere Macroprudențială (CNSM), din data de 18 februarie. La acea dată, grupul format din reprezentanții MFP și BNR va trebui să prezinte câteva scenarii legate de ROBOR.

„Acest comitet va decide într-un fel sau altul pe 18 februarie. Speranța mea este ca acea decizie să fie cea pe care românii o așteaptă, astfel încât în urma acelei decizii să scadă costurile cu ceea ce ei au de plătit către bănci cu împrumuturile către bănci. După 18 februarie, se poate discuta despre o adaptare a cadrului legislativ astăzi în vigoare”, a explicat Teodorovici.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews