ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor, președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici a declarat, duminică, că propune să le fie dat anticipat pensionarilor un procent din suma pe care aceștia ar trebui să o primească la recalcularea pensiilor din 2021, conform noii legi a pensiilor, afirmând că pensionarii merită să fie tratați cu respect, informează Mediafax.

„Am să-i ridic colegului meu (ministrului Muncii -n.r.) o provocare foarte, foarte mare. Este o provocare pe care o să o ridic aici. Când se termină recalcularea pensiilor? În 2021. Haideți să facem așa, fiecare dintre dumneavoastră așteptați o recalculare, pensionarii, în general, așteaptă o recalculare. Spunem această grupă de pensii până la ... va avea o majorare de pensii x la sută, cealaltă grupă va avea un alt gen de majorare. Atunci putem aplica o sumă forfetară, adică să dăm de exemplu unui pensionare suma de 300 de lei, poate nu este suma cea corectă, dar nu aștept până în 2021 și dau astăzi 150 de lei, adică un procent din suma pe care o anticipez a fi dată în 2021 și o dăm astăzi. În 2021, când se termină recalcularea vedem cum a fost, dacă a fost sau nu corectă suma. Dacă e mai mult, îi dăm diferența omului, dacă e mai puțin, vedem ce facem atunci. Dar să primiți din timp pentru că oamenii trăiesc astăzi”, a afirmat Teodorovici, la Conferința Organizației Pensionarilor din partid, care are loc la Centrul Expozițional Mamaia.
Valoarea punctului de pensie crește începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei. Legea pensiilor adoptată în luna iunie în Parlament prevede majorarea pensiilor până o la o dublare efectivă a acestora în 2022, raportată la valorile de la începutul acestui an.