ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii de știință au ajuns la concluzia vaccinurile Covid ar putea fi vinovate de creșterea numărului de decese în exces din pandemie, scrie TheTelegraph.

Cercetătorii din Olanda au analizat date din 47 de țări occidentale și au descoperit că au existat peste trei milioane de decese în exces începând cu 2020, tendința continuând în ciuda lansării vaccinurilor și a măsurilor de limitare.

Aceștia au declarat că cifrele „fără precedent” „ridică îngrijorări serioase” și au cerut guvernelor să investigheze pe deplin cauzele care stau la baza acestora, inclusiv posibilele efecte nocive ale vaccinurilor.

Scriind în BMJ Public Health, autorii de la Vrije Universiteit, Amsterdam, au spus: "Deși vaccinurile Covid-19 au fost furnizate pentru a proteja civilii de suferința morbidității și mortalității cauzate de virusul Covid-19, au fost documentate și evenimente adverse suspecte.”

„Atât profesioniștii din domeniul medical, cât și cetățenii au raportat leziuni grave și decese în urma vaccinării la diverse baze de date oficiale din lumea occidentală”.

Aceștia au adăugat: „În timpul pandemiei, politicienii și mass-media au subliniat zilnic faptul că fiecare deces cauzat de Covid-19 a contat și că fiecare viață merita să fie protejată prin măsuri de izolare și prin vaccinurile Covid-19. În urma pandemiei, aceeași morală ar trebui să se aplice."

Studiul a constatat că în Europa, SUA și Australia s-au înregistrat peste un milion de decese în exces în 2020, în perioada de vârf a pandemiei, dar și 1,2 milioane în 2021 și 800.000 și 2022, după implementarea măsurilor.

Cercetătorii au precizat că această cifră include decesele cauzate de Covid-19, dar și „efectele indirecte ale strategiilor de sănătate pentru a face față răspândirii virusului și infecției”.

Aceștia au avertizat că printre efectele secundare legate de vaccinul Covid s-au numărat accidentul vascular cerebral ischemic, sindromul coronarian acut și hemoragia cerebrală, bolile cardiovasculare, coagularea, hemoragiile, evenimentele gastrointestinale și coagularea sângelui.

Cercetătorii germani au subliniat faptul că apariția excesului de mortalitate la începutul anului 2021 în această țară a coincis cu lansarea vaccinurilor, ceea ce, potrivit echipei, „a justificat investigații suplimentare”.

Cu toate acestea, date mai recente privind efectele secundare nu au fost puse la dispoziția publicului, țările păstrând propriile baze de date individuale privind efectele nocive, care se bazează pe auto-raportarea de către public și medici, au avertizat experții.