ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un atac cu drone a avut loc în noaptea de luni spre marți, pe malul ucrainean al Dunării, în zona localității Orlovka, unele căzând în apropierea unui bac cu români care pleca spre Isaccea. Garda de Coastă a anunțat închiderea traficului prin PTF Isaccea, transmite RomâniaTV.

Imagini distribuite pe Facebook arată exploziile și imagini de pe bac cu un bărbat care strigă ”Fugi!”, precizând că drona a picat direct în vamă.

Filmările au fost realizate de Gabor Petru și postate pe pagina sa de Facebook. El se afla pe un bac în momentul la care aveau loc exploziile. 

 
"Mai vine o dronă, fugi că pică aici. Aici a picat, direct în Vamă. Mai vin încă. Nu le auziți? Scoateți curentul repede”, se aude bărbatul pe filmare.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au anunțat marți dimineață, că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka).

Astfel, traficul pe ieșire este redirectionat către Galați Rutier.

Drone au căzut și la Orlovka, localitatea ucraineană aflată la zeci de metri de orașul Isaccea.
 
Vama românească a fost închisă, iar bacurile care leagă cele două maluri ale Dunării au fost trase la mal.
 
Traficul rutier între România și Ucraina prin punctul Orlovka a fost deviat pe la Galați.
 
De asemenea, Rusia a atacat luni noaptea cu drone iraniene Shahed portul Izmail din Ucraina, informează aviația militară ucraineană și guvernatorul regiunii Odessa, conform Știripesurse.

Atacul, care a durat peste două ore, a avariat o clădire din port, depozite și peste 30 de camioane și autoturisme, a anunțat pe Telegram guvernatorul Oleh Kiper. Doi șoferi de camion au fost răniți, unul din ei având nevoie de îngrijiri în spital.
 
Portul Izmail de la Dunăre, la frontiera cu România, este una din cele mai importante rute de export al cerealelor ucrainene, după ce Rusia a refuzat în iulie să prelungească acordul privind transportul pe Marea Neagră.