ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republica Populară Chineză face testele anale pentru depistarea COVID-19 obligatorii pentru toți turiștii care sosesc în țară, autoritățile comuniste motivând că procedura ar oferi un grad mai mare de precizie decât alte metode de depistare a virusului, informează New York Post, citat de Aleph News

Odată cu impunerea noilor condiții de călătorie, guvernul chinez a anunțat înființarea unor centre de testare în aeroporturile din Beijing și Shanghai.

Potrivit presei de stat, testele anale ar fi mai eficiente, deoarece urmele de viruși rămân mai mult în probele fecale decât în ​​nas sau în gât, susține medicul pneumolog Li Tongzeng.

Decizia vine în ciuda faptului că Japonia a cerut Chinei să nu le mai facă astfel de teste cetățenilor săi când intră în republică, argumentând că tampoanele provoacă traume psihice.

„Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au facut teste de tampon anal, ceea ce a provocat o «durere psihologică» mare”, a declarat Katsunobu Kato, secretarul-șef al cabinetului japonez, într-o conferință de presă.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, a apărat procedura, susținând că este „bazată pe știință", iar testele sunt „în conformitate cu schimbările din situația epidemiologică, precum și cu legile și reglementările relevante”.