ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Testul RT-PCR pentru COVID-19 nu a primit niciodată aprobarea deplină a FDA. În schimb, a fost permisă utilizarea acestuia în baza autorizației de utilizare de urgență (EUA). Cu alte cuvinte, a fost un instrument de diagnostic experimental, scrie Technocracy News. Cu toate aceastea el se folosește încă în România.

Mai mult, alerta de laborator îi îndrumă pe clinicieni să "viziteze site-ul FDA pentru o listă cu metodele de diagnosticare autorizate pentru COVID-19".

Conform propriilor reguli ale FDA, nu se poate acorda nicio autorizație de urgență pentru un medicament/tratament experimental dacă există deja o soluție aprobată. Mai mult, dacă este în joc o autorizație de urgență pentru un medicament și un alt medicament este aprobat pentru aceeași aplicație, atunci autorizația pentru medicamentul experimental este imediat eliminată.

Așadar, CDC retrage testul experimental RT-PCE și le spune medicilor să găsească în schimb "metode de diagnosticare COVID-19 autorizate".

După 31 decembrie 2021, CDC va retrage cererea adresată Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru autorizarea utilizării în regim de urgență (EUA) a panelului de diagnostic CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel, testul introdus pentru prima dată în februarie 2020 pentru detectarea SARS-CoV-2 doar pentru SARS-CoV-2. CDC oferă această notificare prealabilă pentru ca laboratoarele clinice să aibă timp suficient pentru a selecta și implementa una dintre numeroasele alternative autorizate de FDA.

Vizitați site-ul web al FDA pentru o listă a metodelor de diagnosticare COVID-19 autorizate. Pentru un rezumat al performanței metodelor moleculare autorizate de FDA cu un panel de referință FDA, vizitați această pagină.

Pentru a se pregăti pentru această schimbare, CDC recomandă laboratoarelor clinice și site-urilor de testare care au utilizat testul CDC 2019-nCoV RT-PCR să selecteze și să înceapă tranziția către un alt test COVID-19 autorizat de FDA. CDC încurajează laboratoarele să ia în considerare adoptarea unei metode multiplexate care poate facilita detectarea și diferențierea SARS-CoV-2 și a virusurilor gripale. Astfel de teste pot facilita testarea continuă atât pentru gripă, cât și pentru SARS-CoV-2 și pot economisi atât timp, cât și resurse, pe măsură ce ne apropiem de sezonul gripal. Laboratoarele și centrele de testare ar trebui să valideze și să verifice testul selectat în cadrul instalației lor înainte de a începe testarea clinică.