ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Neglijența medicilor, tributari paranoiei Covid, l-a dus la paralizie pe un bărbat de 78 de ani, adus la Spitalul Județean din Arad pentru că suferise un accident vascular cerebral. Deși în asemenea cazuri promptitudinea intervenției e crucială pentru reabilitare și evitarea sechelelor, omul nu a fost tratat de urgența cu care venise, pentru că medicii erau mai preocupați să afle dacă pacientul are sau nu covid, deși nu prezenta simptome. Mai bine de 8 ore a fost lăsat să aștepte pe un scaun din Unitatea de Primiri Urgențe, după care a fost transferat la o clinică privată și închis într-o cameră alte 16 ore, fără tratament și nici măcar hrană, în condițiile în care suferea și de diabet, având nevoie de mese la ore fixe. După ce i-a venit rezultatul negativ la testul de coronavirus și a putut fi, în sfârșit, transferat la secția de Neurologie, unde ar fi trebuit să ajungă din prima clipă, medicul specialist n-a mai putut decât să constate inevitabilul: pareză pe partea dreaptă.

Fiul victimei, avocat, istorisește întâmplarea, hotărât să depună o plângere penală împotriva Spitalului Județean din Arad:

„În urmă cu două săptămâni, tatăl meu a suferit un accident vascular cerebral. Ne-am prezentat la U.P.U. Arad luni la ora 15.00, unde i-au făcut CT și au stabilit ca într-adevăr așa este. L-au pus pe un scaun și l-au aruncat într-un colț jos la U.P.U. Până noaptea la ora 23.30 nu l-a mai băgat nimeni în seamă. L-au ținut nemâncat și fără tratament, deși este și diabetic și suferise un A.V.C. L-au transferat în miez de noapte la clinica Laser, unde l-au închis într-o cameră până a doua zi la ora 15.00, când i-a venit testul Covid negativ. Acolo, aceeași poveste. Fără mâncare și fără tratament medical. A intrat în spital pe picioare. Ieri l-am scos în scaun cu rotile. Paralizată partea dreaptă. La întrebarea adresată unuia dintre medicii de la neuro vis-a-vis de starea în care a ajuns, acesta mi-a răspuns: Se pare că starea s-a agravat de când a intrat în spital și până a ajuns pe secția de neuro. 24 de ore a fost umilit și privat de tratament medical, deși cazul său era urgență de grad zero. Au ținut un om de 78 de ani care suferise un AVC timp de 24 de ore fără tratament. Mi-a povestit cum a încercat în timp ce se afla închis în cameră la clinica Laser să meargă la toaletă. A căzut în baie pe jos, peste cada de duș și abia a reușit să se târască înapoi în pat, lovit la cap și spate. Ăștia sunt medicii din Arad, cam asta fac cu părinții noștri: îi umilesc și ii omoară cu zile, sau îi distrug pe viață! Halucinant și oripilant sunt cuvinte mult prea frumoase pentru a putea descrie ceea ce se întâmplă în spitalele din Arad! O femeie tânără a fost omorâtă cu zile împreună cu copilașul pe care îl purta în pântec; tatăl meu a fost privat timp de 24 de ore de tratament medical, deși suferise un accident vascular cerebral! A intrat în spital pe picioare și ieri l-am scos în scaun cu rotile, pe jumătate paralizat! Oare câte astfel de cazuri mai sunt în Arad și nimeni nu vorbește nimic despre ele? Este inuman să nu acorzi tratament medical unor oameni care se prezintă cu afecțiuni grave la spital, sub pretextul lipsei rezultatului la testul Covid. Pacienții cu afecțiuni grave sunt ținuți pe holurile spitalului cu zecile de ore până îi bagă cineva în seamă! Măsurile luate de acest guvern i-au transformat pe majoritatea medicilor, din șpăgari, în torționari. Ăsta este crudul adevăr!”, a scris Alexandru Nistor, sâmbătă, pe Facebook

Contactată de reporterii agenției Mediafax, managerul spitalului arădean, Florina Ionescu, a spus că sarcina ei este să își protejeze medicii. Cât despre soarta pacienților, a promis că va efectua o anchetă. 

„Mi-e greu să cred că sunt sabotată din interior, o să analizăm ce se întâmplă în comitetul director, voi cere și directorului medical explicații legate de ceea ce se întâmplă în acest moment în spital. Treaba mea este să asigur medicilor condiții optime pentru desfășurarea actului medical. Eu nu pot să mă implic în derularea actului medical doar în momentul în care apar erori de acest gen. Pot interveni cu anchete interne și cu aplicarea sancțiunilor care se impun. Directorul medical are în subordine toți medicii și șefii de secții, este și președintele Consiliului Medical și normal că are și atribuția de a se implica în gestionarea cazurilor critice și de a le coordona”, a declarat Florina Ionescu, noul director al Spitalului Județean din Arad.