ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Texasul a permis tuturor unităților comerciale să se redeschidă la capacitate maximă în luna martie, președintele Joe Biden a criticat decizia ca fiind o „greșeală uriașă", descriind-o drept o gândire de tip Neanderthal. „Ultimul lucru de care avem nevoie este o gândire de tip Neanderthal care spune că, între timp, totul este bine, dați-vă jos masca, uitați de ea. Încă mai contează", a spus el.

Cazurile zilnice de coronavirus din Texas s-au apropiat de 30.000 în ianuarie și scăzuseră sub 10.000 la momentul în care Texasul a decis să redeschidă complet afacerile. Bunul simț ar sugera că, atunci când riscul relativ a ceva scade, pot fi reduse și măsurile de precauție împotriva acelui ceva, dar bunul simț este din ce în ce mai greu de găsit. Joy Reid, de la televiziunea MSNBC, l-a descris pe guvernatorul Texasului, Gregg Abbott, ca fiind „cel mai rău dintre toți" în urma deciziei sale de a reporni afacerile - iar cazurile zilnice de coronavirus din acest stat au scăzut cu încă 90% de la comentariul ei până în prezent.

Iar acum, pentru prima dată de la începutul pandemiei și la doar două luni după ce a fost criticat pentru „gândirea de tip Neanderthal", Texasul a înregistrat zero decese cauzate de coronavirus pentru o zi, potrivit Bongino.com.

Newsweek.com a relatat:

„Duminică, la doar câteva ore după un eveniment PGA major din Dallas și campionatul național de fotbal universitar NCAA FCS din Frisco, Abbott a anunțat că statul nu a înregistrat niciun deces legat de COVID în ultimele 24 de ore și că rata de pozitivitate pe șapte zile a fost cea mai scăzută de când se fac aceste înregistrări de date - adică din martie 2020.

Abbott a mai spus că numărul de spitalizări COVID a fost cel mai mic din ultimele 11 luni.

Biden și-a exprimat dezamăgirea față de acele state care au avut planuri de redeschidere completă, spunând că obiectivul era ca fiecare adult american să fie vaccinat înainte de a da voie la evenimentele cu număr mare de persoane, fixând ca dată-țintă 4 iulie (Ziua Americii), pentru ca familiile să se reunească și să sărbătorească."

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a scris luni pe Twitter:

* 0 decese legate de Covid - singura dată când s-a întâmplat acest lucru de când se urmăresc aceste date, din martie 2020;

* cele mai puține cazuri de Covid în peste 13 luni;

* cea mai mică rată de pozitivitate Covid pentru o perioadă de 7 zile de până acum;

* cele mai puține spitalizări Covid din ultimele 11 luni.

Mulțumim, texani!

- Greg Abbott (@GregAbbott_TX), 17 mai 2021

Statele cu guvernatori „democrați” domină lista statelor cu cele mai multe decese cauzate de coronavirus pe cap de locuitor: New Jersey, New York, Massachusetts și Rhode Island. Strategia de combatere a virusului adoptată de statul Florida pare să fi atras cele mai multe critici din partea presei - dar decesele lor sunt sub media națională.

Ca întotdeauna, faptele nu par să stea niciodată în calea unei narațiuni „liberale”.