ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile americane au transmis Israelului că trebuie să pună capăt operațiunii militare din Fâșia Gaza până sfârșitul acestui an, scrie The Economist, citat de Știripesurse.

Potrivit revistei, Forțele de Apărare Israeliene vor continua probabil campania militară, deși la o intensitate mai mică, în timp ce se bazează pe forțele terestre. Într-un astfel de scenariu, admite The Economist, mișcarea palestiniană Hamas va continua să controleze o parte din Gaza.

Potrivit surselor publicației, poziția autorităților americane a fost transmisă de secretarul de stat american Anthony Blinken, în timpul unei vizite recente în Israel.
 
Public, autoritățile ambelor țări neagă că administrația americană a stabilit termene limită pentru israelieni.
 
În plus, guvernul american cere Israelului să facă mai mult pentru a „ușura suferința civililor palestinieni", în special în sudul Fâșiei Gaza.

Conform sursei citate, informația apare în contextul în care premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins duminică apelurile internaționale de a pune capăt războiului din Gaza, calificându-le ca fiind incompatibile cu sprijinirea obiectivului de război de a elimina Hamas.
 
Analiza completă la The Economist