ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotidianul britanic The Guardian  descrie zonele umede sălbatice ale Deltei Văcărești ca fiind un simbol al rezistenței naturii, apreciind că zona arată modul în care natura a transformat un eșec al comuniștilor într-un loc unic din capitala României.

The Guardian scrie că mlaștina Văcărești a fost creată de natură fără ca omul să intervină, devenind unul dintre cele mai diverse ecosisteme din România.

„Fără intervenția umană, fauna sălbatică a recucerit acest lac abandonat și a transformat-o într-o oază verde în mijlocul unuia dintre cele mai dense orașe din Europa”, menționează The Guardian.
„Un segment neterminat de infrastructură urbană abandonat în 1989, Văcărești a fost recucerit de natură fără vreo intervenție umană, devenind astfel unul dintre cele mai diverse ecosisteme din România”, au scris jurnaliștii englezi, care spun că un plan comunist eșuat a condus la dezvoltarea unui parc unic. 
 
Parcul Natural Văcărești include 190 de hectare de spațiu verde și este casa a 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecție) și mamifere ca: vidra (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot. De asemenea, aici se găsesc și alte specii precum țestoasa de uscat și țestoasa de apă, reprezentând, alături de speciile floristice, un ecosistem format din mai multe componente, aflat în stare de echilibru natural.
 
„Diversitatea peisajelor este fascinantă. Marginea de nord este o pajiște cu iarbă sălbatică, nuci, plopi și ulmi, dar cu cât te aventurezi mai adânc în parc, spre cele trei lacuri interconectate la inima acestuia, cu atât vegetația devine mai densă; caracteristică zonelor umede: diferite tipuri de salcie, iarbă Johnson și nuferi”, descriu locul jurnaliștii britanici de la The Guardian.