ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reangajat în centrala Ministerului de Externe, de unde se laudă că se ocupă de proiectele UE pentru Regiunea Dunării, fostul ministru de Externe Theodor Baconschi are timp de comentarii acide pe Facebook. Cel vizat este Gheorghe Hagi.

După ce în 2012 a fost zburat de la şefia diplomaţiei române pentru că îi făcuse pe protestatarii din Piaţa Universităţii "mahala ineptă" ,Theodor Baconschi l-a luat în vizor pe Gică Hagi.
 
Baconschi a văzut pe reţeaua de socializare o fotografie a unei doamne alături de Gheorghe Hagi şi a comentat pe Facebook poza, comparându-l pe marele fotbalist român cu un urs împăiat.
 
"Am văzut fotografia unei doamne cu Hagi. Comentariul, previzibil, anunța ”o legendă a fotbalului românesc” etc. Cum nu sunt femeie, mă întreb și eu: legendele astea au electricitate erotică sau sunt ca poza cu ursul împăiat, pe vremuri, la Sinaia ? :)))", a scris fostul ministru de Externe.
 
Deranjată de comentariul lui Baconschi, femeia i-a răspuns:
 
"Spre deosebire de Hagi, despre care a auzit o lume întreagă, domnul Baconschi a rămas în istorie doar ca un politician care acum ceva timp declara public că nu se poate concentra din cauza farmecului Elenei Udrea. Apoi, rămânând tot anonim, a sunat la paparazzi Can Can să vină să-l pozeze în parc, la ceas de noapte, de mână cu o domnişoară cu vreo 30 de ani mai tânără. Nu cred că mai au sens alte comentarii. Faptele vorbesc de la sine."

În ianuarie 2012, când în Piaţa Universităţii au izbucnit protestele anti regimul Traian Băsescu, Baconschi a scris pe blogul său că un lucru devine clar pentru "toţi românii de bine", că a început "încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii",şi că alegerea o va face "România care munceşte", nu "mahalaua violentă şi ineptă încolonată".
 
Cel mai răsunător scandal legat de numele lui Baconschi, ex ambasador în Franţa, datează din 2007. Şi are legătură cu "erotismul" la care se referă Baconschi. Atunci, presa a publicat schimbul de e-mail uri personale dintre fostul ministru de Externe şi ambasadoarea României în Mexic de la acea vreme, Manuela Vulpe, supranumită şi "sexy ambasadoarea". Din această corespondenţă electronică reieşea o posibilă legatură amoroasă cu Baconschi, Manuela Vulpe reamintind momentele plăcute petrecute într-o cadă cu jacuzzi din Australia.