ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Theodor Paleologu consideră că avem nevoie de o nouă Constituție, iar Curtea Constituțională trebuie desființată, rolul ei putând fi preluat de Curtea de Casație. Reacția fostului candidat la prezidențiale din partea PMP vine după decizia de luni a CCR conform căreia există un conflict între președinte și Parlament.
 
„CCR, în forma ei actuală, e o rușine, a subliniat fostul candidat la prezidențiale din partea PMP. „Recentele evoluții de pe scena politică dovedesc că am avut 100% dreptate: avem nevoie de o nouă constituție, iar CCR trebuie desființată. Din păcate, președintele își propune obiective prea mărunte și se încurcă în ițele micilor sale machiaverlîcuri”, a scris Theodor Paleologu, pe Facebook.

„Evident că poate fi desființată CCR. Constituționalitatea actelor normative poate fi verificată bine mersi de Curtea de Casație. CCR în forma ei actuală este o rușine”, a mai scris fostul candidat la prezidențiale.
 
 
Curtea Constituțională a admis, luni, sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier. Decizia judecătorilor constituționali nu îi interzice lui Iohannis să îl nominalizeze pe Orban ca premier, dar îi impune să aleagă un prim-ministru ce poate strânge o majoritate în Parlament.