ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul procuror general al României Tiberiu Nițu este urmărit penal în dosarul privind folosirea ilegală a coloanelor oficiale El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

După ce a fost marți dimineață la sediul DNA, Tiberiu Nițu a spus că a beneficiat de un dispozitiv de însoțire și protecție proporțional cu riscul pe care îl presupune funcția pe care a exercitat-o.

"Nu am solicitat și nu am avut niciodată coloană oficială. Nivelul de protecție care se asigură oricărui demnitar în funcție de responsabilitățile pe care acesta le are și modalitatea efectivă de punere în aplicare a măsurilor de protecție nu sunt atributul beneficiarului protecției, ci al instituțiilor specializate ale statului. Potrivit legii, SPP poate solicita sprijin altor autorități ale statului, inclusiv Ministerului Administrației și Internelor, atunci când consideră necesar pentru protecția demnitarului. Acest protocol a fost încheiat la inițiativa Ministerului Afacerilor Interne și a Inspectoratului General al Poliției Române. Nu am solicitat eu întocmirea unui protocol, dar nu dau mai multe detalii. Atât doresc să vă spun, că am avut un dispozitiv de însoțire și protecție proporțional cu riscul pe care îl presupune exercitarea funcției de procuror general", a declarat Nițu la ieșirea de la  sediul DNA.

Tiberiu Nițu a demisionat săptămâna trecută din funcția de procuror general al României, după ce numele său a apărut în dosarul privind folosirea coloanelor oficiale în care este cercetat și fostul ministru de interne Gabriel Oprea.