ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


12 defibrilatoare automate vor fi montate în perioada imediat următoare în zonele aglomerate din Timișoara, a anunțat luni primarul orașului, Dominic Fritz, potrivit Știripesurse.

„În cazul unui stop cardiac, aceste echipamente amplasate pe stradă pot salva vieți. Este un gest de normalitate care poate face diferența între viață și moarte”, a declarat Fritz.

Conform primarului, echipamentele au fost cumpărate cu bani din bugetul local și au ajuns deja la Spitalul Municipal, de unde vor fi amplasate în Unirii, Libertății, Iosefin, Piața Traian și Sala Olimpia.

În perioada următoare, cu sprijinul celor de la ISU Banat polițiștii locali, șoferii și vatmanii STPT vor face cursuri de prim ajutor pentru a putea interveni în caz de nevoie, susține Dominic Fritz.

Acesta spune că următorul pas este conectarea acestor defibrilatoare la baza de date a ISU, astfel încât în momentul utilizării să se realizeze legătura direct la Ambulanță care să poată interveni rapid și să preia cazurile.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews