ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Timișoara trece printr-o criză cumplită. Gazele au fost oprite în tot orașul, iar lipsa căldurii a fost resimțită cel mai puternic de bolnavii din spitale și de mamele aflate în maternități alături de bebelușii lor.
 
Femeile stau îmbrăcate cu halate groase, iar cei mici sunt acoperiți cu pături, relatează Evenimentul Zilei.

Totul a pornit după ce furnizorul de gaze din Timișoara a oprit livrarea către compania locală de termoficare din cauza datoriilor de peste 70 de mii de lei.

„Am cerut ajutor deja de mult timp. Am spus deja de dinainte de alocarea din fondul de rezervă că Timișoara, fără o implicare din bugetul de stat, nu va putea trece această iarnă”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care tocmai se mută în casa nouă, într-o vilă încălzită cu gaz, în valoare de 330.000 de euro, fugind de pe buleverdul General Ion Dragalina, unde compania aflată în insolvență, Colterm, opera, potrivit Newstand

Diana Martinas ne oferă mai multe detalii despre situația de la fața locului. Iată cum se descurcă Spitalul de Copii Luis Țurcanu în plină criză:

UPDATE: OAMENI BUNI, in urma mobilizarii voastre, cu sprijinul IPS Ioan si managerului Spitalului de Copii, am reusit sa primit o solutie pt copii! Pana acum spitalul a achizitionat de dimineata, saci de dormit, salopete, radiatoare etc. AVEM NEVOIE DE O SOLUTIE COMPLEXA PT IARNA CARE E APROAPE SI TOATE PROVOCARILE DE ACUM, care presupune o formula cu generator extern, cabluri separate si sisteme de incalzire pe fiecare etaj care sa nu suprasolicite instalatia electrica de acum! Ati scris multi si in privat si la postare care vreti sa ajutati! Care va mentineti sprijinul si azi pt aceasta solutie care sa "stea in picioare” in perioada care ne asteapta pt copilasi va rog sa imi scrieti in privat, voi face un grup pe mess cu toti cei care scrieti pana deseara, ca sa ne organizam eficient strict cei care vor ajuta concret si trecem la treaba. Chiar daca maine vine caldura, vin vremuri grele si temperaturi joase si trebuie sa securizam copilasii, solutiile temporare nu ajuta ba chiar mai provoaca incendii si alte probleme. Asa ca, LA TREABA PRIETENI! IMPREUNA PUTEM FACE LUCRURI BUNE, cu ajutorul Bunului Dumnezeu! Multumesc!

APEL PUBLIC: Pt cine are ochi sa citeasca! In acest moment, la Luis Turcanu, sunt copilasi care dardaie de frig! Nu are rost sa ne mai miram in ce situatie suntem ca oras, ca sunt destui care sa o faca si sa disece problema! Aceasta postare este despre ce am putea face sa ajutam. Daca cumva citeste aceasta postare cineva din personal sau administratie care are idei despre cum putem ajuta, noi, prietenii nostri si Asociatia Armata Ingerilor, sa ne contacteze, nu o data s au adunat la apel oameni cu inima buna si credinta in Dumnezeu sa faca ceva concret pt cei care au nevoie! Scriu asta pt ca acum cateva minute am aflat de la o prietena internata cum tremura de frig copilasii si pana dimineata poate ne putem organiza! Si noi suntem parinti si am fost cu copilul nostru la acest spital, unde am intalnit personal dedicat care lupta pt copilasi (acum cred ca nu au ce face in aceasta situatie) si stim cum e sa fii disperat cand ti-e puiul in suferinta, numai de frig nu mai ai nevoie… 


„Puteti sa ne tineti in frig, nu-i bai!
Puteti sa ne infometati, nu-i bai!
N-aveti cum sa distrugeti spiritul Timisoarei!
Dar, nu ne fortati mana….”, a fost apelul judecătoarei Adriana Stoicescu