ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



România ar fi fost vizată de ingerințe ale Administrației Vladimir Putin similare cu cele din Ucraina dacă nu ar fi devenit membră a Uniunii Europene, a afirmat luni, la Bucuresti, unde s-a aflat pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al SNSPA, Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, conform Mediafax.

„Integrarea europeană a făcut atât de multe lucruri în ultimii 20 de ani. Avantajul de a fi în poziția mea, de a avea traiectoria mea publică (...) este că vă pot spune că am văzut România cu ochii mei și era complet diferită la sfârșitul anilor 1980 și la începutul anilor 1990. Dacă îmi spuneați atunci că România va fi un stat membru al Uniunii Europene în 2007, v-aș fi spus că trebuia să ne internăm într-un spital de boli mintale. Dar poporul român a făcut acest lucru posibil. Și restul Uniunii Europene a făcut acest lucru posibil. A fost un eveniment istoric. Nu este niciun dubiu în mintea mea că, dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina ar fi făcut și în România. Pentru mine, aceasta este o problemă fundamentală", a declarat Frans Timmermans.