ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete - EGMO 2022. Potrivit clasamentului oficial al competiției, care ia în considerare țările europene participante, România a cumulat 112 puncte, fetele noastre obținând 1 medalie de aur și 3 de argint, ne informează Constantin Codreanu.

În 2020, la competiția care atunci s-a desfășurat online, lotul național ocupa locul al II-lea. Locul 1 în clasamentul european al EGMO 2022 este cea mai bună clasare a României din istoria de 11 ani a acestei competiții.

Lotul României a fost format din:

Diana Țolu – medalie de aur,
Elisa Ipate – medalie de argint,
Lucia Rîșnoveanu – medalie de argint,
Cezara Danciu – medalie de argint.

Coordonator lot - prof. Mihai Bălună, Colegiul Național "Mihai Viteazul” din București și Adjunct coordonator lot - prof. Anca Băltărigă, Liceul Teoretic Internațional de Informatică.


Diana Țolu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, este la a doua medalie de aur la EGMO, după cea din 2021. În 2020 și 2019, a luat medalii de argint.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internațional similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică, cu două probe scrise, susținute în două zile consecutive. Conform regulamentului, o echipă este compusă din patru eleve cu vârste până în 20 de ani. EGMO este, în același timp, singura olimpiadă internațională de științe care se adresează exclusiv elevelor de liceu, pasionate de matematică dincolo de programa școlară clasică.

Felicitări!