ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au fost aduse omagii unui profesor „excepțional" și „inspirațional" de la Universitatea din Manchester, în urma morții sale tragice. Dr. Lloyd Cawthorne, a murit la vârsta de 32 de ani la începutul acestei luni, pe 13 octombrie, potrivit prietenilor săi, relatează manchesternews.

Omagii sincere au fost aduse în amintirea profesorului care a lucrat în cadrul Departamentului de Fizică și Astronomie al Universității din Manchester. Anterior, el a urmat un masterat în fizică în 2012 și un doctorat în teoria nucleară la universitate, în 2016.

Studenții săi au creat un memorial la universitate vinerea trecută (14 octombrie), unde au fost depuse flori, alături de numeroase omagii scrise de mână pe bilețele autocolante.

Colegii lui de la Societatea de Fizică a Universității a emis o declarație după moartea sa, care sună astfel „Suntem profund întristați și extrem de șocați să aflăm despre decesul doctorului Lloyd Cawthorne, lectorul nostru foarte iubit.”

"Sperăm că toată lumea își ia timp pentru a procesa această veste șocantă și să se poată vindeca. Trimitem condoleanțe prietenilor săi apropiați și familiei, care simt această pierdere incomensurabil mai mult",  au scris ei.

Colegii din cadrul universității și-au împărtășit, de asemenea, propriile omagii online, Stefan Söldner-Rembold, profesor de Fizică a particulelor și șef de departament, a scris: ”Suntem întristați că l-am pierdut pe Lloyd Cawthorne, un profesor excepțional. Studenții săi au creat un memorial improvizat vinerea trecută. Gândurile noastre sunt alături de prietenii și familia sa".