Într-un material de sinteză transmis ActiveNews, Alianța Familiilor din România avertizează:

RAPORTUL MATIC: "VEȚI FI EGALI CU DUMNEZEU"

„Raportul Matic privind drepturile sexuale și avortul urmează să fie dezbătut în Parlamentul European săptămânile acestea, în comisii, iar apoi să fie supus la vot în plen în iunie. Raportul Matic este unul dintre cele mai radicale și extremiste rapoarte ori rezoluții propuse ale Parlamentului European. Fiecare frază din Raport este o cauză de îngrijorare pentru creștini și persoanele tradiționale.

Raportul poate fi citit aici: https://www.europarl.europa. eu/doceo/document/FEMM-PR- 648429_EN.pdf

"Veți fi ca Dumnezeu"

"Veți fi ca Dumnezeu" a fost tentația pe care satana a pus-o în fața părinților noștri după Creație. Nu au rezistat invitației și au acceptat-o, din lipsă de cunoștință și abilitatea de a se stăpâni. Tentația de a fi "la fel" și "egali" cu Creatorul ne este pusă înainte astăzi și nouă de către ideologiile bizare care bântuie lumea, inclusiv idolatria drepturilor omului. La fel ca părinții noștri, însă, mulți dintre noi nu rezistă tentației și au căzut în ispită. Raportul Matic este un astfel de exemplu al tentației egalitarismului radical despre care comentam astăzi din această perspectivă.

În una din scrierile lui, Aristotel scria "oamenii luptă să devină egali, iar când devin egali luptă să devină inegali".

Este un act de mare îndrăzneală ca în 2021 să lansezi în spațiul public ideea că e prudent din când în când să înțelegem ce înseamnă egalitatea, și cum e bine, dar și cum nu e bine, să se manifeste. E bine să ne întrebăm dacă nu ar fi chiar bine să punem limite încercărilor de a ne face pe toți egali. E una să fim egali, dar alta e să fim toți la fel.  Din nefericire, distincția dintre aceste două concepte a fost scoasă pe fereastră, dând prilej celor mai bizare noțiuni egalitare să fie promovate în toate forurile internaționale. Tocmai asta face și Parlamentul European prin Raportul Matic.

Scriam acum o saptamina că Paragraful care îngrijorează cel mai mult mișcările pro-familie, pro-viață, creștine, conservatoare și tradiționale privind Raportul se află pe pagina 6 a Raportului. El discută drepturile sexuale și reproductive. Paragraful B afirmă că aceste drepturi includ "the rights of all individuals to have their bodily integrity and personal autonomy respected; define their sexual orientation and gender identity; decide whether, with whom and when to be sexually active; decide whether, when and who to marry and when, whether and by what means to have a child or children; have access to the information and support necessary to achieve all of the above".

Adică "drepturile sexuale și reproductive înseamnă "drepturile tuturor indivizilor la respect față de integritatea corporală și autonomia personală; să-și definească orientarea sexuală și identitatea de gen proprie; să decidă dacă, cu cine și când să își înceapă viața sexuală; să decidă dacă, când și cu cine să se căsătorească și când, dacă și prin ce mijloace să aibă un copil sau copii; să aibă acces la informații și sprijin pentru implementarea tuturor celor de mai sus".

Tentația arogării impermisibilului

Autorul Raportului și-a adoptat la nivelul minții autoritatea de a fi și face exact ce scrie în acest paragraf. Dacă analizăm îndeaproape afirmațiile lui putem spune de bună credință că ele aspiră să pună ființa umană la același nivel cu Dumnezeu, adică să ne facă "la fel" ca El.

Dumnezeu are abilitatea și autoritatea să ne acorde "orientarea sexuală și identitatea de gen" așa cum El socotește de bine. El deja ni le-a acordat, în mod imuabil, ireversibil și permanent. Raportul Matic ne ademenește să ne arogăm exact aceeași autoritate acordându-ne nouă înșine autonomie personală și autoritatea de a decide ce "orientare sexuală" vrem, dar și ce "identitate de gen" dorim.

Raportul Matic ne acordă și autoritatea, până acum deținută doar de Dumnezeu, de a decide "cu cine și când să ne începem viața sexuală". Dumnezeu deja a făcut aceste decizii și ne-a programat în mod imuabil și ireversibil să nu decidem noi când ne începem viața sexuală, deoarece El deja a stabilit acest lucru. Fraza "nu stârniți dragostea până nu va veni ea / don't hurry love" ne dă de înțeles că există un moment natural care se dezvoltă și se înfiripă natural în noi și ne plasează în această dimensiune atât de importantă a vieții personale la vremea potrivită.

Doar ființele de sex opus pot alcătui "un singur trup"

Dumnezeu, de asemenea, a decis, în mod imuabil și ireversibil, și cu cine să ne începem viața intimă: doar cu persoane de sex opus. Raportul Matic acordă cetățeanului și autoritatea de a decide pentru sine "când și cu cine să se căsătorească și când, dacă și prin ce mijloace să aibă un copil sau copii". Dumnezeu deja a decis aceste aspecte și le-a programat în fiecare din noi. Căsătoria vine când dragostea își împlinește țelul, și a fost programată în fiecare ființă umană ca fiind între persoane de sex opus. Doar ființele de sex opus pot alcătui "un singur trup".

Dumnezeu, nu omul, a decis, de asemenea, când și prin ce mijloc (nu mijloace) omul are copii și câți. Ne-a programat cu abilitatea înaltă de procreare și doar printr-o singura metodă. Surogatul nu este o invenție a Creatorului.

Este evident deci că Raportorul Matic încearcă să ne facă "la fel" ca Dumnezeu, dându-ne, la nivel teoretic, exact aceleași abilități pe care le deține Creatorul. În mod categoric, toți creștinii trebuie să se opună și să nu își aroge aceste drepturi. Este o mare aroganță a ființei umane a anului 2021 să încerce să își aroge autoritatea și dorința de a fi "la fel" ca Dumnezeu. E, de fapt, mai mult decât aroganță. Este un păcat.”

Vă vom ține la curent cu dezvoltarea situației.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews