ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol interesant a fost publicat în cursul zile de azi pe eugyppius, în care autorul comentează  un eveniment  din presă, și anume vasul de croazieră care s-a confruntat cu un „val de cazuri” de covid, în ciuda faptului că toți pasagerii peste 12 ani și echipajul erau vaccinați cu schema completă, potrivit SMH.

Redăm mai jos articolul amintit: 

„Cumva, croazierele sunt un lucru, pe care oamenii încă îl fac.

Mai exact, aproximativ 4.600 de persoane se află în prezent la bordul navei Majestic Princess, care se apropie de Sydney. Printre distracțiile pe care le oferă înțelepții administratori ai Princess Cruises se numără, se pare, un regim riguros de testare a antigenelor, fără îndoială pentru că pasagerii și echipajul deopotrivă cred că acest lucru este igienic și responsabil, chiar dacă niciunul dintre ei, dacă ar fi provocat, nu ar putea să își apere constrângerea bizară sau să explice în vreun fel beneficiile acesteia. Din păcate, idioțenia are consecințe și, dintr-o dată, aproximativ 800 de persoane testate se dovedesc a avea antigeni SARS-2 în mucusul lor. Aceasta este acum o știre de ziar în mai multe limbi, pentru că acum totul trebuie să fie extrem, insuportabil de stupid tot timpul.

Potrivit rapoartelor de presă, unele dintre aceste 800 de persoane se simt puțin rău, în timp ce altele se simt complet sănătoase. Nimeni nu este pe moarte sau grav bolnav în vreun fel. Indiferent de starea de sănătate reală a cuiva, toți cei 800 au fost închiși în cabină, în timp ce restul pasagerilor au fost obligați să își pună măști, iar - jur că este adevărat - „membrii echipajului au fost sfătuiți să poarte echipamente de protecție”

Știrile australiene notează, de asemenea, că „Majestic Princess a fost clasificat de NSW Health ca fiind de nivelul trei de risc", ceea ce sună extrem de teribil. Ei raportează în continuare că „nu există planuri de a împiedica debarcarea pasagerilor care nu se simt bine" atunci când nava va ajunge în port mâine dimineață, iar dacă puteți detecta un pic de regret în spatele acestor cuvinte, poate că este pentru că 800 de pasageri pozitivi reprezintă o creștere uluitoare de 4% din numărul actual de cazuri din New South Wales.

În unele zile sunt foarte optimist că cel puțin pandemia a rămas în urmă, iar apoi dau peste o poveste ca aceasta și practic îmi vine să abandonez toată civilizația și să mă stabilesc singur pe o insulă pustie undeva. În timp ce politicile pandemice cele mai intruzive au avut o moarte rușinoasă, atitudinile culturale toxice și idioate care le-au susținut sunt încă vii și sănătoase și așteaptă - doar așteaptă - să pună din nou mâna pe pârghiile politicii.”