ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un spital american a fost constrâns de justiție să-i administreze unui bolnav de COVID-19 ivermectină, „un antiparazitar promovat în unele medii în pofida lipsei de dovezi privind eficacitatea sa împotriva noului tip de coronavirus”, dezinformează AFP, preluată ca atare de Agerpres.

Decizia unui judecător din Ohio, săptămâna trecută, se înscrie într-o serie de verdicte favorabile apropiaților bolnavilor de COVID-19 împotriva spitalelor reticente să utilizeze acest produs, obiectul unor atenționări din partea autorităților sanitare, mai arată știrea citată.

Nota noastră pentru AFP și Agerpres: dacă s-a creat deja un val de procese prin care judecătorii impun spitalelor să se respecte dreptul pacienților la alegere nu înseamnă, oare, că acest lucru se petrece pentru că IVERMECTINA ESTE EFICIENTĂ?

În acest dosar, Julie Smith, o locuitoare dintr-o suburbie a orașului Cincinnati, a obținut ca un medic să-i prescrie ivermectină soțului său Jeffrey, spitalizat la terapie intensivă. În fața refuzului spitalului de a administra acest produs, ea a sesizat justiția pe 20 august, cu ajutorul unui avocat care a câștigat procese comparabile la New York și Chicago.

Judecătorul Gregory Howard a ordonat spitalului să respecte ordonanța: să i se administreze 30 mg de ivermectină pe zi timp de trei săptămâni pacientului său.

De pe YahooNews mai aflăm că Jeffrey Smith, în vârstă de 51 de ani, a contractat COVID-19 la începutul lunii iulie. Soția sa, Julie Smith, a cerut instanței pe 20 august un ordin de urgență pentru ca Ivermectina să fie folosită pentru soțul ei. Judecătorul Howard a decis ca doctorului pneumolog Fred Wagshul să i se va permită să îi administreze lui Smith 30 mg zilnic de medicament timp de trei săptămâni, a transmisWXIX, care oferă și întregul document judecătoresc.

"Urmărind țările pe care le-am văzut că și-au golit spitalele, am observat că acest medicament este foarte foarte eficient", a declarat dr. Wagshul pentru presa. Wagshul este pneumolog în Dayton, Ohio și co-fondator al Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, un organism non-profit care susține utilizarea ivermectinei pentru COVID-19 pe baza a numeroase studii.

Nota noastră: Deși tratamentul a fost întârziat de spital nepermis de mult, până la un stadiu critic al pacientului, să sperăm că îi va fi de folos.