ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toaca a răsunat îndelung la Giroc, în județul Timiș. De la an la an, cel mai mare festival de bătut toaca devine tot mai cunoscut. În timp ce participanții au dovedit că bătutul toacei este o artă, spectatorii au fost încântați de spectacol.
 
De 12 ani, în comuna timișeană Giroc răsună toaca în Săptămâna Mare. Asta pentru că responsabilii din comună, în colaborare cu Mitropolia Banatului organizează un festival dedicat, intitulat sugetiv ”În glas de toacă”, scrie opiniatimișaorei.ro.

Și în acest an, în Săptămâna Mare, pe platoul din fața Căminului Cultural din Giroc au fost pregătite 33 de toace, după numărul anilor pe care Mântuitorul i-a petrecut pe pământ, la care și-au pus la încercare talentul de a bate toaca circa 20 de participanți, de toate vârstele, din Giroc și Timișoara.

„Acest festival din Saptamana Mare vine sa ne aduca aminte atat de patimile Domnului Iisus Hristos, de cuiele batute cu ciocanele in palmele si picioarele Sale, cat si de lectia de iubire neconditionata oferita umanitatii de Mantuitorul Hristos. Totodata se mai urmareste continuarea traditiilor de Sfintele Pasti si transmiterea lor prin Biserica generatiilor viitoare„, au transmis reprezentantii Arhiepiscopiei Timisoarei.