Toaca a răsunat îndelung la Giroc, în județul Timiș. De la an la an, cel mai mare festival de bătut toaca devine tot mai cunoscut. În timp ce participanții au dovedit că bătutul toacei este o artă, spectatorii au fost încântați de spectacol.
 
De 12 ani, în comuna timișeană Giroc răsună toaca în Săptămâna Mare. Asta pentru că responsabilii din comună, în colaborare cu Mitropolia Banatului organizează un festival dedicat, intitulat sugetiv ”În glas de toacă”, scrie opiniatimișaorei.ro.

Și în acest an, în Săptămâna Mare, pe platoul din fața Căminului Cultural din Giroc au fost pregătite 33 de toace, după numărul anilor pe care Mântuitorul i-a petrecut pe pământ, la care și-au pus la încercare talentul de a bate toaca circa 20 de participanți, de toate vârstele, din Giroc și Timișoara.

„Acest festival din Saptamana Mare vine sa ne aduca aminte atat de patimile Domnului Iisus Hristos, de cuiele batute cu ciocanele in palmele si picioarele Sale, cat si de lectia de iubire neconditionata oferita umanitatii de Mantuitorul Hristos. Totodata se mai urmareste continuarea traditiilor de Sfintele Pasti si transmiterea lor prin Biserica generatiilor viitoare„, au transmis reprezentantii Arhiepiscopiei Timisoarei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews