ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministerul Sănătății vrea suspendarea cursurilor în școli din cauza gripei, începând de pe data de vineri, 25 ianuarie.  Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au emis un Ordin comun prin care se suspendă orele.

Un Ordin de ministru consultat de Edupedu.ro a fost semnat miercuri, 24 ianuarie, de către ministrul Educației. Acesta prevede suspendarea integrală a cursurilor în sistemul de învățământ preuniversitar. Ordinul de ministru a fost dat din cauza răspândirii gripei, după ce Ministerul Sănătății a trimis o adresă către Ministerul Educației în acest sens.
 
Senatorul Liviu Marian Pop a publicat pe pagina sa de Facebook ordinul semnat de Ecaterina Andronescu. În document este părecizată perioada recuperării materiei.

Ministerul Sănătății a informat astăzi Ministerul Educației Nationale despre situația  prinvind evoluția infecțiilor gripale și despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnavirilor de gripă, care  constă în suspendarea cursurilor școlare pentru data de 25 ianuarie 2019. Măsura a fost aprobata printr-un  Ordin  al ministrului Educației Naționale.  Astfel, dat fiind că  24 ianuarie este declarată oficial zi liberă,  timp de 4 zile copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

" Vom continua sa supraveghem atent evolutia gripei in toata tara. Impreuna cu Ministerul Educatiei, vom continua triajul epidemiologic in unitatile de invatamant saptamana viitoare,  odata cu realuarea activitatii in unitatile scolare. Recomand parintilor sa puna accent in continuare pe masurile igienico-sanitare , iar  pe parcursul celor 4 zile libere  sa evite expunerea copiilor in colectivitati”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat remis Edupedu.ro.