ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eurodeputatul Tokes Laszlo îi solicită președintelui Klaus Iohannis să își revizuiască hotărârea privind retragerea ordinului 'Steaua României', anunțând că a solicitat protecție internațională.
 
Europarlamentarul care a sfidat în repetete rânduri Constituția României și statul român  a rămas fără distincție după ce, în 2013, 
îi cerea premierului ungar Viktor Orban, la lucrările Universității de Vară Balvanyos, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare națională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "așa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".
 
A urmat declarația conform căreia Ziua Națională a României este zi de doliu pentru maghiari și comentariul său scandalos în care susținea că România Mare a fost  făurită "prin fragmentarea tragică a țării noastre maghiare strămoșești”,
 
În aceeași notă cu declarațiile provocatoare s-au înscris și unele gesturi ale lui Tokes. Acuzând România că duce "un război al steagurilor", Tokes a arborat, în decembrie 2015, la balconul sediului său din Oradea, un drapel alb însemnat cu crucea dublă și patru dungi roșii conceput să reprezinte regiunea Partium.
  
”Am înaintat o plângere prealabilă către Klaus Iohannis să revizuiască hotărârea lui privind retragerea distincției mele. Avem argumentele noastre concrete. De exemplu, ordinul poate fi retras pe baza unor fapte comise. Eu nu am comis niciun fapt care contravine decorării mele cu Steaua României și pentru ceea ce am fost decorat, rolul meu din revoluția din 1989, acesta nu poate fi contestat', a declarat Tokes, într-o conferință de presă.

Eurodeputatul Tokes a precizat că Tribunalul București i-a refuzat plângerea împotriva colonelului Filip Teodorescu, unul dintre foștii conducători ai Securității, și Ioan Talpeș, fost director al SIE, care l-au numit 'trădător de țară' și 'spion străin', într-un program de televiziune.


El spune că, având în vedere că se simte amenințat, a cerut recent protecție internațională și protecție Ungariei, într-o declarație politică, la Budapesta, în cadrul forumului reprezentanților maghiari din Bazinul Carpatic.

'Dacă mă simt amenințat? Da! Cum să nu?!? Dacă cineva poate fi numit trădător de țară, chiar în mod legitim, de Tribunalul București? Dumneavoastră ați sta de vorbă cu un trădător de țară? Aș mai avea dreptul să reprezint ungurii mei la Bruxelles? Mă revoltă nespus de mult și de aceea cer această protecție personală, prin atragerea atenției asupra acestui caz scandalos. Refuz cu hotărâre această calomnie curată. Nu poți să te simți sigur într-o societate în care un cetățean, care pentru identitatea lui etnică, poate fi calomniat în așa fel. Azi mâine, vin la mine acasă și fac percheziție, dacă aș fi trădător de țară și spion. De aceea țin să mă apăr și eu', a spus Tokes.