Magistrații instanței supreme l-au achitat definitiv, joi, pe Toni Greblă, în dosarul în care a fost cercetat pentru fapte de corupție. Secretarul general al Guvernului a fost achitat și în primă instanță de ÎCCJ pentru trafic de influență, fals în acte și coordonarea unui grup infracțional.

„Voi trage niște concluzii, însă nu la cald. A fost o lungă așteptare, este cel mai mare chin pentru un om, pentru familia lui. Soția a primit vestea cu ușurare, dar toți acești ani de chin nu știu cum am putea să îi recuperăm”, a spus Toni Greblă la Antena 3, după decizia judecătorilor.
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au achitat definitiv pe Toni Greblă în dosarul în care a fost cercetat pentru trafic de influență, fals în acte și coordonarea unui grup infracțional. Greblă a fost achitat și în primă instanță tot de ÎCCJ.

Procurorii DNA l-au acuzat în 2015 pe Toni Greblă că, după efectuarea perchezițiilor domiciliare la ferma sa de struți, fostul judecător al Curții Constituționale și-a continuat activitatea infracțională și a făcut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obținute din infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, ca să obțină pentru el și pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

La vremea respectivă, Greblă, fost judecător CCR, a fost reținut de DNA pentru o perioadă de 24 de ore.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews