ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 12 ani după ce Marea Britanie a fost aliatul numărul 1 pentru SUA în planul de invadare a Irak-ului, fostul premier Tony Blair a declarat într-un interviu acordat celor de la CNN că regretă faptul că a implicat țara sa în acest război, precizând la un moment dat că invadarea Irak-ului a fost o "crimă de război".

Fostul şef al guvernului din Marea Britanie a admis faptul că au existat erori în planificarea războiului, iar informaţiile despre armele chimice ale fostului dictator au fost eronate şi că nu au estimat corect ce se va întâmpla după înlăturarea de la putere a lui Saddam Hussein. În plus, Blair a admis că invadarea Irakului a contribuit la formarea a ceea ce astăzi este cea mai temută organizaţie teroristă din lume, ISIS.

"Îmi cer scuze pentru faptul că informațiile pe care le-am primit au fost eronate. Pentru că, deşi a folosit arme chimice împotriva propriilor oameni, programul în forma în care l-am gândit, nu a existat. De asemenea, îmi cer scuze pentru unele greșeli pe care le-am făcut în realizarea planurilor și pentru cele făcute, cu siguranță, în procesul de planificare a ceea ce urma să se întâmple după înlăturarea regimului", a declarat Blair.

Confesiunea lui Blair era așteptată de 12 ani de un mare număr ce cetățeni ai Marii Britanii care s-au opus și au manifestat, de-a lungul timpului, împotriva implicării țării în conflict.