ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În condițiile în care majoritatea liderilor mondiali și mare parte a presei mainstream vorbesc constant despre „islamofobie”, dar se feresc să pronunțe cuvântul „creștin”; deși atentatele împotriva creștinilor se înmulțesc, pe zi ce trece, în întreaga lume; și faptele de persecuție și de discriminare a creștinilor sunt la ordinea zilei, inclusiv în „lumea civilizată” – să vedem câteva exemple de „creștinofobie” pe plaiurile dâmbovițene. 
 
1. Președintele României, Klaus Iohannis, îi numește pe toți cei care au susținut căsătoria între un bărbat și o femeie la Referendumul pentru căsătorie „infatuați”; după ce i-a numit, acum un an, „fanatici religioși”. „Românii le-au dat cu flit infatuaților care au promovat ura la Referendum”, ne spune nimeni altul decât KW Iohannis. Așadar, să respecți un standard cu privire la instituția fundamentală a căsătoriei ar fi un semn de „infatuare”; și să-ți mărturisești, public, credința creștină ar fi echivalent cu „a promova ura”. 
 
2. Președintele unei uniuni de creație din România, Florin Iaru, i-a numit pe toți semnatarii inițiativei cetățenești pentru clarificarea definiției căsătoriei între un bărbat și o femeie în Constituția României „trei milioane de proști”. Așadar, oricine își mărturisește, public, credința creștină este, pur și simplu, „prost”. Textul a fost publicat și promovat pe o platformă de presă mainstream. 
 
3. „În clipa în care o să vă târâți hoiturile peste copiii noștri în școli, să le vomați laturile Creației, așteptați-ne pe noi să dăm buzna peste voi în c...e voastre de biserici și să vă predăm evoluția cu torțe în mâini”. Declarația îi aparține lui Bogdan Bob Rădulescu, fost vicepreședinte al USR Cluj. Rădulescu a demisionat, până la urmă, din USR, în urma unui scandal de presă. Printre cele mai blânde apelative folosite de Bogdan Bob Rădulescu la adresa comunității ortodoxe amintesc: „scârbă de religie ortodoxă”, „viermi paraziți ce cresc pe oameni precum cancerul”, „analfabeți, tâmpiți și mulți”. 
 
4. Jurnalistul Mircea Toma publică pe blogul său de la Adevărul o listă detaliată de măscări anti-viață de la Marșul pentru Viață din 2017. «Va fi util să oferim cititorilor Adevărul toată lista de mesaje, inclusiv pe cele mai abrupte, iar nu doar pe cele două alese pentru a demonstra persecuția creștinilor: „Jos BOR”, „Dreptul la viață fără copii”, „BORmașina de bani”, "Educația sexuală previne avortul”, „Banii aduc preafericirea”, „Viață liberă, alegere liberă! Mulțumim frumos” – și, cele mai abrupte, citate de Sturza, -  „BOR ieși afară din pi***a mea” și „Dacă Maria ar fi făcut avort am fi fost scutiți de voi (cei proști)”». Mircea Toma pare să publice această listă cu o vădită satisfacție. Textul este găzduit pe blogul lui Mircea Toma de la „Adevărul” și este semnat de Radu Răileanu, un „jurnalist” care este autorul unui raport ActiveWatch care monitorizează „discursul urii”. Evident, în raport nu apare nici un fel de referință cu privire la ura anti-creștină. 
 
5. Președintele CNCD Csaba Asztalos a arătat, anul trecut, că "este mult mai grav să vorbești de familia „naturală" decât de familia „tradițională". Așadar, să vorbești despre „familia naturală”, întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie, este un lucru foarte grav, sancționabil public. Mărturisirea credinței creștine este, așadar, în opinia șefului CNCD, un lucru grav, sancționabil public. 
 
6. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a fost acuzat, la CNCD, în patru dosare, fiind acuzat că ar fi asociat în mod exclusiv numărul ridicat de nașteri cu fetele de etnie romă, și că i-a „discriminat” pe atei. Dl Bănescu a fost achitat, în cele din urmă, pentru acuzațiile de discriminare cu privire la fetele de etnie romă – care s-au dovedit false, fiind bazate pe citate deformate și scoase din context. Acuzația de „discriminare” a ateilor se bazează pe un citat dat de dl Vasile Bănescu într-o emisiune la Trinitas TV. Dl Bănescu l-a parafrazat pe Victor Hugo, spunând: „cine nu crede în nimic, este capabil de orice”. Aceste acuzații false și absurde și hărțuirea la care a fost supus dl Vasile Bănescu au avut ca scop intimidarea dlui Bănescu și a BOR și a creștinilor asumați, în general. 
 
7. Lucian Mândruță se declara pe Facebook uimit că tinerii „își fac cruce când trec pe lângă biserică” și numește asta „o formă de ploconire pe care nu am mai văzut-o nicăieri în altă parte”. Mândruță asociază semnul crucii cu prostia și ignoranța, întrebându-se dacă acești tineri „vor ști destule peste 10 ani ca să-mi salveze viața la spital și să producă destul soft pentru export ca să am și eu o pensie.” În realitate, printre cei mai renumiți și mai respectați medici se numără oameni profund credincioși – un exemplu este profesorul Alexandru Pesamosca, numit „îngerul” copiilor și „duhovnicul cu bisturiu”. A-ți face cruce în fața unei biserici este, pentru creștinii asumați, o mărturisire a credinței. Mărturisirea publică a credinței creștine este, așadar, asociată de Lucian Mândruță cu ploconirea (umilirea), prostia și ignoranța. 
 
8. În preajma sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului, presa „progresistă” a lansat un potop de știri false împotriva Catedralei. Printre acestea, s-a numărat o știre în care mii de credincioși s-ar fi călcat în picioare la sfințirea catedralei – o știre care a exagerat importanța unor busculade minore în economia evenimentului, susținând că acestea ar fi avut un caracter de masă. Alte știri false au susținut că BOR nu ar fi avut autorizație ISU pentru siguranța la incendiu (nu avea cum să o obțină, clădirea nefiind terminată), și că preoții ar fi folosit, la sfințire, limuzine în valoare de 400.000 de euro (mașinile erau, în fapt, mașini de protocol aparținând SPP). Aceste manipulări au avut rolul să stârnească un adevărat val de ură împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, și a creștinilor, în general. 
 
9. Deputatul USR Adrian Dohotaru, cunoscut pentru asocierea cu organizația radicală Tinerii Mânioși din Cluj, a numit inițiativa cetățenească a Coaliției pentru Familie „fascism social”. Între timp, Adrian Dohotaru a demisionat din USR și s-a înscris în Demos – USR nefiind suficient de radical, pentru Dohotaru (probabil, inclusiv pe linie anti-creștină). Declarațiile lui Dohotaru au venit în contextul unei campanii susținute de dezinformare purtată de o parte a mass-media împotriva referendumului pentru căsătorie. Așadar, să susții valorile familiei este, după acest activism radical, o formă de „fascism”. 

10. Ziarul Adevărul a titrat, mare, pe prima pagină, în ziua de după referendumul pentru căsătorie: „Prezența la ură: 20,41%”. Articolul a fost preluat și de Ziare.com. Așadar, să susții valorile familiei și să îți mărturisești public credința este, după Adevărul (care se vrea o platformă mainstream și „respectabilă”), „prezență la ură”.