ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși sunt conștient de lipsa mea de originalitate atunci când scriu despre germenii statului de tip orwelllian, deja implantați în mintea tinerelor generații, nu pot să nu iau act cu îngrijorare de răspândirea cu o nebănuită repeziciune a acestor semințe ale răului.

Sistemul totalitar descris de scriitorul-vizionar la jumătatea secolului trecut, un fel de amestec între neo-marxism și capitalism sălbatic, are la bază anihilarea valorilor fundamentale ale unui neam, credința în Dumnezeu și politica. Aflată încă în stadiul germinativ, struțo-cămila orwelliană își concentrează atacurile pe anumite simboluri și forme de cult creștine adânc înrădăcinate în mentalitatea poporului român.

În topul blasfemiilor vehiculate în mass-media ori în mediul on-line conduce în mod detașat ridiculizarea pelerinajului la moașele Sfintei Cuvioase Parascheva, unul dintre cele mai mari din lumea ortodoxă. Spre deosebire de ultimii ani, blasfemiile s-au diversificat, în sensul că moaștele sfintei nu mai sunt considerate simple „oase de om” care n-ar fi trebuit dezgropate și cu atât mai puțin venerate de moși și de babe, ci „oase de câine sau de porc” pe care preoții le-au așezat în raclă în locul Cuvioasei. Pare de necrezut, dar astfel de produse ale unor minți satanizate au infestat mediul on-line. Mai în batjocură, mai în serios, s-a cerut chiar efectuarea unei expertize ADN care să stabilească adevărul.

Dar poate că aceste suflete rătăcite din spatele unor conturi anonime, care n-au trăit experiența rugăciunii la moaștele Sfintei Parascheva, sunt mai puțin vinovate decât acei jurnaliști care, având un nivel mai ridicat de pregătire și un acces facil la informații, denaturează în mod voit semnificația pelerinajului. Pe lângă faptul că au scos, ca de fiecare dată, în prim-plan îmbulzelile la raclă ori certurile cu jandarmii, anumite posturi de televiziune au ridicat, în premieră, problema prezenței copiilor la pelerinaj.
 
S-a spus că micuții au fost aduși la racla Sfintei Parascheva împotriva voinței lor și la o oră la care ar fi trebuit să doarmă. Ridicol, având în vedere că o astfel de problemă nu a fost ridicată și în cazul manifestațiilor din Piața Victoriei - atunci când copiii au fost expuși unor potențiale violențe - dar cât se poate de grăitor pentru mentalitatea actuală.

N-ar fi deloc exclus ca atunci când germenii Noului Sistem vor ajunge la maturitate, purtătorii acestora să ceară părinților, în numele Drepturilor Copilului, să nu își mai ducă micuții la pelerinaje, sub amenințarea privării de libertate.