Ministrul Justiției, Ana Birchall, se află pe ultimul loc în Top 5 politicienii săptămânii, realizat de jurnalistul Ion Cristoiu, care susține că acest comportament din ultima perioadă al ministrului nu are nicio legătură cu programul de guvernare al coaliției guvernamentale, potrivit Mediafax.

Locul 5: Ana Birchall, ministrul Justiției

„Pe locul cinci este doamna Ana Birchall și din faptul că eu nu știu dacă tot acest tărăboi cu adopția nu își are originea cu o vizită pe care a făcut-o ea mai demult în Statele Unite ale Americii. 2- Observ că divizia presă a binomului nu o critică, deși este ministrul Justiției și 3 – încep să cred că ea de fapt nu e ministrul justiției în Guvernul Dăncilă, ci în guvernul de coaliție SRI-SIE, deci comportamentul ei nu are nicio legătură la ora actuală cu programul de guvernare. Nu este exclus să fie rezultatul unei înțelegeri cu Viorica Dăncilă, adică o pui pe Birchall acolo că are ea o misiune”, a susținut Ion Cristoiu.

Locul 4 – Șerban Nicolae, senator PSD

"Pe locul patru e Șerban Nicolae care candidează la toate funcțiile din PSD și președinte și prezidențiabil. Nu cred că o ia în serios funcția asta, candidatura, cred că a folosit mai mult ca să iasă în evidență. Eu nu cred în succesul său la prezidențiale. Partidul ăsta trebuie să scoată un candidat la prezidențiale unul fără niciun trecut. Păi are un trecut, cu Iliescu și cu ăla”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 3- Rareș Bogdan, europarlamentar PNL

„Rareș Bogdan, care a primit lecția care acum e la Bruxelles și face ca trenul tot așteptând să revină în România și să facă politică în România. Eu nu-l văd pe Rareș Bogdan la Bruxelles, acolo dacă ești un om, care vrei să faci ceva, înnebunești că nu ai cum să faci, mi-a povestit cineva că acolo nu poți să rezolvi nimic. Acolo e o mașinărie birocratică, cred că nici să schimbi ciorba (...)”, a spus Ion Cristoiu.

Locul 2- Ludovic Orban, președintele PNL

„Pe locul doi Ludovic Orban, pentru că nu era normal ca USR să aibă inițiativa, normal era ca PNL să lanseze această inițiativă, doi – trebuia să demisioneze deoarece eșecul moțiunii de cenzură a fost eșecul PNL pe care ca de obicei nu și l-a asumat, dar probabil că domnul Iohannis nu mai e atât de preocupat de acest partid și ăsta poate fi un semn. Ar trebui să fie neliniștit pentru că teoretic e partidul care ar trebuie să-l propulseze”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 1 – Viorica Dăncilă, prim-ministru, președinte PSD

„Păi eterna Viorica Dăncilă, (...) nu pierde. Hai să luăm câteva din marile avantaje, în primul rând că a supraviețuit la moțiunea de cenzură, e premier în exercițiu are manetele și nu numai și pungile de bomboane împarte în dreapta și în stânga, merge acum la Bruxelles de unde va veni cu vro binecuvântare de la Uniunea Europeană și în plus după părerea mea este președintele PSD este cel mai convenabil baron local. Toți președinții de până acum ai PSD, o să vedeți că va avea viață lungă în fruntea PSD, s-au confruntat cu un centru foarte puternic Năstase, Ponta. (...) Da, cu care se poate discuta și zice ce vrei, rezolvăm aia, rezolvăm aia, e foarte important din punctul ăsta al PSD. A învins democrația, cu adevărat a căzut dictatura în PSD”, a conchis Ion Cristoiu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews