ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua de 23 august este prilej de sărbătoare a lui Ilie Năstase, deoarece acum 47 de ani, a devenit primul nr.1 din istoria tenisului. În data de 23 august 1973, Ilie Năstase devenea primul lider ATP, poziție pe care a ocupat-o timp de 40 de săptămâni, amintește sport.ro.
 
 
Ilie Năstase a devenit primul număr 1 în lume în urmă cu 49 de ani, în data de 23 august 1973, sezon în care a cucerit 14 titluri în circuitul mondial. „Câștigam totul pe zgură în 1973, dar știam că victoriile pe zgură nu mă vor face număr 1. Trebuia să câștig pe hard, pe iarbă, indoor pentru a atinge acea bornă,” dezvăluie Ilie Năstase, într-un interviu acordat ATP
 
"Mi-au dat trofeul pe 23 august, la New York. Toată lumea zicea, cum ați aranjat domnule, să luați trofeul de ziua României? Se vorbea că o să fie clasament computerizat, dar nu se știa când. Anul ăla a fost cel mai bun al meu, am câștigat multe turnee”, a spus Ilie Năstase.