ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un material video publicat în luna mai utilizează date de la Institutul pentru măsurători și evaluări în domeniul sănătății din cadrul Universității din Washington pentru a ilustra creșterea bruscă a numărului de decese cauzate de COVID în numeroase țări din întreaga lume după introducerea campaniilor experimentale de vaccinare cu terapie genetică, relatează LifeSiteNews.

Intitulată "Impactul vaccinărilor COVID asupra mortalității", prezentarea a fost realizată de analistul de date cantitative Joel Smalley, afiliat grupului HART, și animată de Ben Wilkinson, ambii cetățeni britanici.

În introducerea pe Twitter a videoclipului, Smalley contestă afirmația farmaceutică potrivit căreia vaccinurile sunt eficiente în proporție de 97% în reducerea mortalității COVID.


Videoclipul prezintă decesele săptămânale COVID-19 pe țară, înainte (roșu) și după (albastru) începerea campaniilor experimentale de vaccinare, împreună cu o linie roșie punctată a ceea ce ar fi fost "decesele așteptate".

Smalley scrie: "'Decesele așteptate' sunt o extensie a distribuției din momentul în care încep vaccinările. Este bine știutcă, la fel ca majoritatea celorlalte procese naturale, creșterea mortalității COVID scade exponențial de la momentul zero, adică rata sa de creștere este întotdeauna în decelerare."

Deși oferă ecuația cu privire la modul în care a calculat "decesele așteptate", Smalley susține că "nu este nevoie de o modelare a așteptărilor pentru a avea o idee despre ce se întâmplă".

Printre exemple se numără creșterile bruște ale deceselor COVID în Anglia, Ungaria și India, după cum se arată mai jos.

Videoclipul nu ia în considerare alte date în afară de data de începere a vaccinării în țările respective și de numărul de decese la 10.000 de cazuri. De exemplu, India are mai puțin de 7 la sută din populație complet vaccinată (care în aprilie, când se încheie videoclipul, era un număr încă mai mic). De asemenea, alți factori atenuanți, inclusiv blocajele severe, nu sunt menționați.

În urmă cu două săptămâni, Dr. Robert Malone, M.D., M.S., inventatorul tehnologiei ARNm care stă la baza a cel puțin două dintre vaccinurile experimentale de terapie genetică COVID-19, și-a exprimat o mare îngrijorare cu privire la datele larg răspândite, care indică faptul că țările cele mai "vaccinate" din lume se confruntă cu valuri de cazuri COVID-19, în timp ce națiunile cele mai puțin vaccinate nu.

În urmă cu câteva zile, consilierul științific principal al Regatului Unit, Sir Patrick Vallance, a transmis că doar 60% din spitalizările COVID au fost ale persoanelor nevaccinate, indicând că aproximativ 40% au fost ale celor vaccinați. La momentul respectiv, rapoartele arătau că 53,39% din populație era "complet vaccinată".

Această tendință pare să fie în concordanță cu datele anterioare, de asemenea. Potrivit unui raport din 9 iulie emis de "Public Health England" privind "variantele îngrijorătoare", au existat 92 de decese ale persoanelor nevaccinate, comparativ cu 163 în rândul celor vaccinate (majoritatea dintre acestea fiind complet vaccinate). Deși aceste cifre sunt minuscule într-o țară cu 66 de milioane de locuitori, comparația dintre cele două grupuri indică faptul că cei vaccinați au o rată de deces de aproape nouă ori mai mare decât cei nevaccinați.

Un raport din 18 iunie al aceleiași agenții a indicat că rata de deces din cauza COVID este de șase ori mai mare în rândul celor care au fost complet vaccinați timp de două săptămâni sau mai mult decât în rândul celor care nu au primit niciodată vaccinul.

În Israel, s-a raportat la 29 iunie că vaccinul a dat greș, iar cele mai multe cazuri noi de COVID au fost înregistrate în rândul celor vaccinați. Aproximativ 60% dintre pacienții aflați în stare gravă fuseseră vaccinați și, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Ebraică care consiliază guvernul, aproximativ 90% dintre persoanele nou infectate cu vârsta de peste 50 de ani sunt complet vaccinate. 

Într-adevăr, această corelație a fost sesizabilă cel puțin din luna aprilie, când, într-un interviu, profesorul de epidemiologie de la Universitatea Yale, Dr. Harvey Risch, a declarat că medicii pe care i-a consultat "au estimat că peste 60% din noile cazuri pe care le tratează - cazurile de COVID - au fost persoane care au fost vaccinate". 

Într-un ultim tweet de pe firul său, Smalley a scris: "Mi s-a atras atenția că am omis Cambodgia [în videoclip]. Nu era în datele sursă, dar am depistat-o într-o altă sursă" și a afișat graficul acelei națiuni care arată un număr virtual zero de decese COVID înainte de campania de "vaccinare", cu decese care au crescut imediat după aceea.