ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum un bărbat atacă o statuie a Maicii Domnului de la Fatima, tăindu-i mâinile și lovindu-i fața cu ciocanul, potrivit unui comunicat al Bazilicii Sanctuarului Național al Imaculatei Concepții din Washington, D.C, relatează National Catholic Register. 

"Am contactat autoritățile și, deși suntem profund îndurerați de acest incident, ne rugăm pentru făptaș prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, sub titlul de Fecioara Noastră de la Fatima", a declarat Rossi, rectorul bazilicii, în legătură cu incidentul din 5 decembrie.

Statuia, formată din marmură de Carrara, se află în Platoul și Grădina Rozariului din bazilică. Personalul de securitate a descoperit deteriorarea atunci când a deschis bazilica luni dimineață, 6 decembrie.

"În urma revizuirii înregistrărilor camerelor de supraveghere, s-a constatat că un bărbat a intrat în grădina închisă prin escaladarea gardului acesteia duminică seara", a declarat Rossi. "El a recurs  apoi la tăierea mâinilor Maicii Domnului și la atacarea feței acesteia cu un ciocan. Când a plecat, i-a luat mâinile".

Potrivit corespondentului EWTN, Mark Irons, această persoană a tăiat, de asemenea, crucea din vârful coroanei Mariei și a purtat o mască. Bazilica nu face publică deocamdată înregistrarea video de supraveghere.

În octombrie, Conferința Episcopilor Catolici din Statele Unite (USCCB) a constatat 100 de incidente de vandalism raportate la situri catolice din SUA începând cu luna mai 2020.

La momentul respectiv, cardinalul Timothy Dolan din New York și arhiepiscopul Paul Coakley din Oklahoma City, președinții comitetelor pentru libertate religioasă și justiție internă ale USCCB, au condamnat "actele de ură", dar au subliniat importanța de a ajunge la făptași cu rugăciune și iertare.

"Rămân multe lucruri pe care nu le cunoaștem despre acest fenomen, dar, cel puțin, ele subliniază faptul că societatea noastră are mare nevoie de harul lui Dumnezeu", au spus ei.