ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”În semn de solidaritate cu protestele magistraților din toată țara împotriva abuzurilor la adresa justiției independente, dar și cu colegii de la alte facultăți ale Universității din București, un grup de profesori și studenți ai Facultății de Filosofie vor protesta joi, 7 martie, ora 12, în fața Facultății”, anunță profesori ai instituției de învățământ superior. Jurnalistul Ion Spânu scrie în cotidianul.ro că  acest protest, a cărui miză declarată este susținerea independenței justiției, are drept miză reală #Rezist.

Jurnalistul trece în revistă  organizatorii acestui Protest „într-o unitate de învățămînt, cu o miză politică evidentă, care nu are nici o legătură cu procesul de învîțămînt. Organizatorii principali sînt chiar trei cadre didactice din Facultatea de filosofie: Cătălin Cioabă, Gigi Stefanov și Dana Jalobeanu. Promotor este Andrei Cornea de la GDS, iar invitat special este „profesorul emerit Gabriel Liiceanu”!


”Prima observație: toți cei cinci organizatori, promotori și invitați sînt prezențe aproape permanente la dezbaterile de la „La petite bouffe” (Pisica îmbuibată), care este restaurantul lui Gabriel Liiceanu! La aceste „dezbateri”, moderator este Dana Jalobeanu, ceilalți fiind deseori „conferențiari” sau participanți în public.

„Dintre toți, se datașează acel GIGI STEFANOV, un obișnuit al revistelor de cancan, care are o adevărată manie în a poza în pielea goală, motiv pentru care a și fost numit „Filosoful pervers”, scrie Ion Spânu, prezentând și articolul din ziarul Cancan care dezvăluia bravadele sexuale și pasiunile profesorului pentru sexualitate.

”Pentru astfel de obsesii sexuale și pentru felul în care apare în spațiul public, „Filosoful pervers” nu a fost dat afară din facultate, cum ar fi fost normal, ci, iată, i se permite să organizeze proteste ilegale în curtea instituției. Dacă este consecvent, „filosoful pervers” ar trebui să apară și de această dată tot în pielea goală pentru ca demersul său să fie și mai credibil, cosecvența fiind, se știe, principala notă a credibilității! Dar, organizatorul principal rămîne CĂTĂLIN CIOABĂ, cel care are ca fotografie de profil pe pagina sa de Facebook chiar simbolul #Rezist”, subliniază Ion Spânu.

Jurnalistul adaugă că este posbil ca„ aceste activități ale lui Cătălin Cioabă să vizeze chiar un loc pe listele USR”. ”Însă, trebuie să spunem că, în aceste zile, Cătălin Cioabă face eforturi uluitoare pentru exmatricularea definitivă a studentului său Vlad Bilevsky pentru că ar fi plagiat într-o lucrare de seminar! Dincolo de faptul că măsura este excesivă, profesorul avînd rolul de a-și învăța și îndruma studentul, deci să-i explice cum trebuie să procedeze, este ciudat că tocmai Cătălin Cioabă vorbește despre plagiat, deși chiar el a fost acuzat că, în vol. „Mărturii despre Eminescu”, a plagiat un articol al lui Horațiu Stamatin, apărut în „România literară”!”, continuă Spânu.

Cât despre al treilea organizator al Protestului de joi, acesta este DANA JALOBEANU, cea care moderează toate reuniunile de la „Pisica îmbuibată” a lui Gabriel Liiceanu, spune jurnalistul, prezentându-l pe protestatar într-o poză, alături  de Andrei Cornea și Cătălin Cioabă. Același ANDREI CORNEA care este membru GDS, „prieten și client al lui Gabriel Liiceanu la restaurantul „Pisica îmbuibată”. Ca fiu al ideologului comunist Paul Cornea, cel care, potrivit propriei mărturisiri, a contribuit la arestarea lui Vladimir Streinu în „lotul Noica”. 

”Punctul culminant al Protestului de la Filosofie îl constituie, așa cum precizează chiar organizatorii, faptul că invitat de onoare este „profesorul emerit GABRIEL LIICEANU”. 

”Cel care este supranumit de colegul Victor Roncea „profitorul tuturor regimurilor”. Se pare însă că excepția o reprezintă tocmai regimul actual, de la care așteaptă zadarnic același tratament ca pe vremea regimului Băsescu, cînd Liiceanu era, pentru mult timp, țuțerul preferat al fostului președinte! Văzînd că eforturile îi sînt acum risipite, iată-l pe Liiceanu coborît din turnul său de fildeș direct în mijlocul Protestului organizat de prietenii săi împotriva „ciumei roșii”.

Întrebarea este: conducerea Facultății de filosofie nu are nici o poziție față de acest Protest ilegal, cu puternice nuanțe politice, desfășurat în curtea sa? Mai ales după ce, recent, Gabriel Liiceanu a denigrat Facultatea de filosofie doar pentru că la concursul pentru postul de asistent nu a fost declarat cîștigător un favorit al său!”, se întreabă, în final, jurnalistul.