ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți cei 14 pasageri care au fost confirmați ca fiind infectați cu varianta Omicron a coronavirusului după ce au sosit vinerea trecută în Olanda, venind din Africa de Sud, erau vaccinați anti-COVID-19, informează Reuters.

Cel puțin 14 persoane aflate în zboruri din Johannesburg și Capetown au sosit pe aeroportul Schiphol din Amsterdam la 26 noiembrie, purtând noua variantă, a declarat Institutul Național pentru Sănătate Publică (RIVM).

Circa 90% din cele 62 de persoane infectate erau vaccinate anti-COVID-19, iar în cazul celor confirmați cu varianta Omicron toți erau vaccinați, a precizat Institutul de Sănătate Olandez (RIVM), precizează Agerpres, citând sursa amintită.

Autoritățile olandeze încearcă, de asemenea, să contacteze și să testeze alți aproximativ 5.000 de pasageri care au călătorit din Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia sau Zimbabwe.

În Țările de Jos, duminică au intrat în vigoare măsuri mai dure în ceea ce privește COVID-19 pentru a reduce numărul record de infecții zilnice de peste 20.000.