ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii olandezi care protestează de luni de zile față de planul radical „verde" al guvernului de reducere cu 50% a emisiilor de azot - 95% ar putea fi în curând obligați să își cumpere forțat terenurile, potrivit zerohedge.com

„Pentru întreprinzătorii din agricultură, va exista o schemă de oprire care va fi cât se poate de atractivă", a declarat recent Christianne van der Wal, ministrul azotului, în parlamentul olandez. Guvernul olandez intenționează să achiziționeze 3.000 de ferme „poluatoare de vârf" prin intermediul unui fond de 24,3 miliarde de euro (25,6 miliarde de dolari). 

Van der Wal a declarat că fermierilor li se va oferi o valoare de 100% pentru terenurile lor, dar dacă eforturile voluntare eșuează, fermierii se vor confrunta cu cumpărări forțate. 

Țara încearcă să reducă poluarea cu azot și va face achiziții de ferme dacă nu sunt suficienți proprietari de terenuri care să accepte răscumpărările. Ea a adăugat: „Nu există o ofertă mai bună care să vină". 

Așadar, cum s-a întâmplat acest lucru? După cum am explicat în timpul verii, fermierii au fost furioși pe guvernul olandez pentru că a dus la bun sfârșit agenda ecologică de reducere a emisiilor de azot din ferme. Mulți dintre aceștia au ieșit în stradă cu tractoarele și furcile lor și au cerut guvernului să schimbe cursul în ceea ce privește zdrobirea industriei agricole a țării.

Guvernul olandez a început să implementeze noi reguli privind activitatea de azot la fermieri și la clădirile agricole încă din 2019. Acest lucru a oprit extinderea operațiunilor cu produse lactate, porci și păsări de curte din ultimii ani, care sunt surse semnificative de poluare cu azot.

Un fermier olandez a vorbit cu "Fox & Friends Weekend" pentru a discuta despre presiunea exercitată de guvern și despre decizia acestuia de a închide mii de ferme. 

„Nu știu la ce ne putem aștepta. Pentru propria mea familie, sper ca unul dintre fiii mei să poată continua să facă agricultură dacă vrea", a declarat fermierul olandez Geertjan Kloosterboer. 

Țările de Jos încearcă să reducă emisiile și să urmeze o agendă ecologică, dar acest lucru ar putea pune în pericol aprovizionarea cu alimente a națiunii și ar putea pune în pericol aprovizionarea mondială. Date recente arată că țara, care are mărimea statului Maryland, este al doilea exportator mondial de produse agricole ca valoare, după SUA. 

Importanța acestora în aprovizionarea cu alimente la nivel mondial este incontestabilă, iar așa-numiții politicieni ecologiști vor să distrugă industria în numele schimbărilor climatice. 

Se pare că protestele nu vor dispărea prea curând.