ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O slujbă de pomenire a fost oficiată sâmbătă în localitatea Haragîș, raionul Cantemir (sudul Republicii Moldova), în locul unde acum nouă de zile un echipaj de patru persoane de la SMURD Iași și-a pierdut viața într-o catastrofă aviatică, aflându-se în misiune de salvare a vieții unei persoane, a relatat portalul Unimedia.md, citând un comunicat al Serviciului pentru Situații Excepționale din Chișinău.

Zeci de persoane — rude, colegi și prieteni ai celor patru membri ai echipajului — au venit la locul accidentului pentru a le aduce un omagiu eroilor SMURD. Ei au fost așteptați de către colegi ai salvatorilor din serviciul de urgență din Republica Moldova, care au depus coroane de flori și au amplasat o cruce la locul tragediei.

Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoți. În urma accidentului aviatic produs la 2 iunie, au murit toți cei patru membri ai echipajului: medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae.

Guvernul Republicii Moldova anunțase anterior că va acorda un ajutor financiar în valoare de 1 milion de lei pentru familiile victimelor decedate în accidentul aviatic din apropierea localității Haragîș, raionul Cantemir.