ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arheologul Horia Cilan, absolvent al Facultății de Istorie a UBB Cluj, a murit la numai 24 de ani. Deocamdată nu se știu mai multe detalii, dar prietenii tânărului arheolog au lăsat mesaje pline de durere, relatează Știri de Cluj.

”Te-ai stins de durere, chiar în locul în care îți plăcea cel mai mult să fii”.

”Horia, un tânăr entuziast al istoriei, care și-a găsit sfârșitul la situl arheologic din Orăștie… din durere te-ai dus dintre noi și n-o să știm niciodată de ce. Și nici nu contează”.

”Dacă am fi știut, te-am fi ajutat”.

”Niciunul dintre noi nu s-a gândit că așa va fi sfârșitul și că te vei duce printre îngeri, acolo sus la prietena pe care toți am pierdut-o acum cinci ani de zile, iar acum te-am pierdut pe tine. Dumnezeu să te odihnească!”.

Horia Cilan, s-a stins la aproape 24 de ani. Băiat sensibil, dar o fire jovială și binevoitoare, acesta avea un suflet cât casa și o empatie pe care puțini pot să o transmită celorlalți.

Iubea muzica metal, istoria și scrierile vechi din lumea de odinioară pe care o atingea cu vârful degetelor și o diseca, pe șantierul arheologic, uitându-se la ziduri carbonizate.

Horia era acum student masterand la Arheologie și Studii Clasice la UBB Cluj. A început să profeseze de un an sau doi, mergând adesea ”pe șantier”, cum spunea el, la situri.

Era stâlpul casei și avea grijă de cei iubiți. Atașat de părinți și de prieteni, în ciuda faptului că se simțea ușor vinovat că nu le-a mai scris. Dar nimeni nu s-a supărat pe el.
 
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
 
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews