ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tori Bowie, campioană mondială și olimpică la atletism, a murit la doar 32 de ani, informează Unilad.

Reprezentanții atletei, Icon Management, și USA Track and Field au confirmat miercuri, 3 mai, vestea șocantă.

"Suntem devastați să împărtășim vestea foarte tristă că Tori Bowie a decedat", se arată într-o declarație a Icon Management.

"Am pierdut o clientă, o prietenă dragă, o fiică și o soră. Tori a fost o campioană... un far de lumină care a strălucit atât de tare!

"Suntem cu adevărat cu inima frântă și rugăciunile noastre sunt alături de familie și prieteni".

Între timp, o postare de la World Athletics spunea "World Athletics este profund întristată de moartea lui Tori Bowie, campioană mondială la 100 m în 2017 și multiplă medaliată olimpică.

"Condoleanțe către familia și prietenii ei".

Cauza decesului regretatei atlete nu a fost încă confirmată.

Tori a concurat la săritura în lungime, 100 m și 200 m și a fost de trei ori medaliată la Jocurile Olimpice.

În timp ce concura în echipa de ștafetă a echipei SUA la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, Brazilia, Tori și echipa sa au câștigat aurul.

În același an, ea a câștigat argintul la 100 m și bronzul la 200 m.

Tori a continuat să câștige o medalie de aur în anul următor la Campionatele Mondiale de Atletism de la Londra, atât la ștafetă, cât și la 100 m.

Înainte de a începe să culeagă medalii de aur în toată lumea, Tori a urmat cursurile Universității South Mississippi cu o bursă pentru atletism.

În timpul petrecut acolo, Tori a obținut două medalii de aur la săritura în lungime și a câștigat Campionatul NCAA de atletism feminin în sală.

Atleta a obținut prima ei medalie importantă în 2015, la Campionatul Mondial de Atletism de la Beijing.

Pentru o perioadă, ea a fost considerată cea mai rapidă femeie din lume.

La aflarea veștii devastatoare a decesului subit al lui Tori, atleții profesioniști i-au adus un omagiu regretatei vedete de atletism.

Colegul său, sprinterul de atletism Noah Lyles, a scris: "Nu-mi vine să cred asta. Tocmai auzisem că a plecat să fie cu sora ei acasă și acum asta.

"Acest lucru îmi frânge inima să aud și voi păstra familia în rugăciunile mele".

Între timp, vedeta kenyană Julius Yego a comentat: "Atât de devastator și șocant să aflu despre decesul lui Tori Bowie.

"Lumea atletismului a pierdut un mare campion și patriot al sportului, odihnește-te în pace Tori. Condoleanțe pentru marea familie a lui Tori Bowie, împreună în rugăciuni."