ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un jucător de rugby în vârstă de 27 de ani a murit în urma unui stop cardiac în timpul unui meci în Cambridgeshire, transmite Daily Mail.

Arturas Rudys s-a prăbușit în timpul meciului din Eastern Counties Frist Division dintre Wisbech RFC și Diss RFC, disputat sâmbătă la Wisbech Rugby Club, pe Chapel Road, Wisbech. 

Serviciile de ambulanță au fost chemate la fața locului, unde salvatorii au efectuat resuscitare cardio-respiratorie și au folosit un defibrilator, dar Rudys nu a putut fi resuscitat și a murit la fața locului.
 


Serviciul de ambulanță din estul Angliei a confirmat că Rudys, care lasă în urmă un fiu de doi ani, potrivit unei pagini de strângere de fonduri, a suferit un stop cardiac. 

Secretarul clubului de rugby Wisbech, David Dobson, l-a descris pe dl Rudys ca fiind un "tânăr politicos și amabil", care anterior jucase rugby în Lituania.

'A fost, încă de la început, un tânăr foarte politicos și amabil, dornic să se implice în rugby', a spus el.

'A jucat rugby în Lituania înainte ca familia să se mute în Anglia și s-a implicat în club. A avut un impact imediat cu jucătorii de vârsta lui și cu jucători mai mari, fiind un băiat dornic să își îmbunătățească jocul și să se pună la dispoziție pentru a juca'. 

'Wisbech Rugby Club' a emis o declarație în care îl numește pe Rudys un membru 'extrem de apreciat' al clubului. 

'Cu mare tristețe, clubul anunță decesul lui Arturas Rudys în timpul unui meci jucat sâmbătă, 14 octombrie', se arată în comunicat. 

'Arturas, în vârstă de 27 de ani, a fost un membru extrem de apreciat și respectat al clubului nostru, care și-a început activitatea la Wisbech RFC în 2013. 

'Wisbech RFC le mulțumește tuturor celor care l-au ajutat pe Arturas în momentele de nevoie imediată de ieri, inclusiv, prim-ajutorii clubului, coechipierii și Diss RFC.

'Clubul dorește, de asemenea, să mulțumească serviciilor de urgență și primilor respondenți care au fost prezenți la fața locului. 

'Ca și club, suntem în contact cu familia lui Arturas pentru a-i oferi sincere condoleanțe și sprijin'. 

Acesta a adăugat că clubul a anulat toate activitățile de rugby în zilele următoare în semn de respect.

O pagină GoFundMe înființată de partenera de patru ani a lui Rudys, Jolita Kiseliovaite, a strâns peste 7.155 de lire sterline până la momentul redactării acestui articol.