ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă lungă și cruntă cu o boală autoimună necruțătoare, informează Bihon.ro

„A fost un tânăr de succes, un model demn de urmat pentru copii și tineri. A studiat la Liceul Ady Endre, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Medicină a Universității din Oradea, fiind student în anul II.

Abia aștepta să practice viitoarea sa meserie pentru care se pregătea, petrecându-și o mare parte din timpul liber ca voluntar la UPU a Spitalului Clinic Județean Bihor. Aceeași UPU în care și-a petrecut ultimele trei luni ale scurtei sale vieți, perioadă în care s-a luptat cu boala incurabilă de care suferea.

A fost o luptă inegală, cu totul diferită față de bătălia cu ștacheta, de pe terenurile de atletism, unde cu greu era învins. Pentru că Bálint a fost și un sportiv de valoare, având o carieră remarcabilă ca atlet de performanță. A practicat săritura în înălțime la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, sub îndrumarea antrenorului prof. Benyi László.

A fost multiplu medaliat și campion național la copii și juniori, medaliat la Campionatul Balcanic de juniori. A fost iubit de toți cunoscuții și apropiații săi, dar și de cei care nu îl cunoșteau, dar care au auzit de cumplita încercare prin care trecea.

Bihorenii s-a mobilizat și au donat sânge pentru el, iar personalul medical de la UPU a încercat din răsputeri să-i salveze viața.

Din păcate, nu a fost posibil, iar Király Bálint a plecat într-o lume mai bună”, scrie Bihon.ro.