ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doliu în sportul românesc. La numai 46 de ani a încetat din viață fosta mare voleibalistă Ruxandra Dumitrescu.

Fosta mare voleibalistă a murit duminică seara, după cum transmit reprezentanții Federației Române de Volei.

„O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naționala României, cât și pentru cea a Greciei. Născută la Rm. Vâlcea, a jucat în prima ligă la Dacia Pitești.

Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena și cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 10 în momentul în care ea a anunțat că nu va mai juca volei.

Revenise în țară și era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu, un club privat. Din păcate, inima ei s-a oprit duminică seara, pentru totdeauna. Îi vom păstra vie amintirea! Drum lin, spre stele, Ruxi Dumitrescu!”, transmit reprezentanții Federației Române de Volei. 
 
„În această dimineața am aflat o veste tristă... de necrezut, pentru mine șoc (47 ani).

Fosta jucătoare a echipei Naționale de Volei Ruxandra Dumitrescu, Ruxi cum ii spuneam noi, a decedat azi-noapte în urma unui infarct. 

Dumnezeu să o ierte și condoleanțe familiei îndurerate! DRUM LIN CĂTRE STELE, RUXI !”, a scris pe Facebook una dintre prietenele voleibalistei, Daniela Ana Ioniță.

Ruxi Dumitrescu lasă în urmă un copil. Ultima postare a handbalistei este din 2 martie: 

„La vârsta de 30 de ani ne îngrijorăm de ceea ce cred alții despre noi.
La 40 de ani nu ne mai pasă ce cred ei despre noi.
La 50 de ani descoperim că nu s-au gândit la noi.
De ce nu gândim așa la 20 de ani?”, a scris Ruxi în urmă cu 2 zile. Din păcate, sportiva nu a mai apucat vârsta de 50 de ani.
 
 
 (Ultima postare a lui Ruxi. Sursa: Facebook)

 
Despre Ruxandra Dumitrescu 

Ruxandra Dumitrescu (20 aprilie 1977 – 3 martie 2024) a fost o mare jucătoare de volei, atât pentru reprezentativa României cât și pentru echipa națională a Greciei. A participat cu echipa națională de volei feminin a României la Campionatul Mondial FIVB de volei feminin din Brazilia din 1994, scrie Sibiu100.

A primit cetățenia greacă și a concurat cu echipa națională de volei feminin a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 până în 2009.

Ruxi Dumitrescu a jucat la nivel de club cu Dacia Pitesti 1994-1997. În cariera sa cu echipa Vrilissia Atena (1997-2003), a câștigat un campionat, trei cupe grecești și o medalie de bronz la Cupa Europei și cu echipa feminină de volei Panathinaikos (2003-2010), câștigând șase campionate, cinci cupe și a ajuns finala 2009 a Cupei CEV Femei Challenge.
 

Numărul ei de tricou (9) a fost retras de club în onoarea ei.

A fost votată cea mai valoroasă jucătoare a campionatului grecesc în 2009 și cea mai valoroasă jucătoare din finala Cupei Greciei de două ori, în 2008 și 2009. A fost o fană devotată a lui Panathinaikos A.O. iar în 2012 a fost candidată la Mișcarea Panathinaikos. Ea a fost căsătorită cu Alexandros Nikolaidis și au avut un fiu pe nume Filip, junior foarte talentat, care se antrenează la clubul de baschet CSU Alpha Sibiu, generația 2011.

În ultimii ani a antrenat cu succes tinerii voleibaliști de la clubul Alpha Volleyball Sibiu