O femeie în vârstă de 36 ani, gravidă în ultimul trimestru de sarcină, a murit vineri dimineață într-un spital din Craiova.
 
Femeia era suspectă de COVID, dar a făcut un stop cardio-respirator înainte de a i se confirma diagnosticul. Deocamdată cauza decesului nu este stabilită cu exactitate.
 
Femeia a fost transferată de la Spitalul suport-COVID-19 din Băilesti, la spitalul Filantropia-Maternitate. De aici, însă, pentru că Terapia Intensivă a spitalului nu este prinsă în protocolul COVID, a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Starea femeii era gravă, avea temperatură și respira greu, saturația în oxigen fiind sub 80 unități. Gravidei i s-au prelevat probe pentru efectuarea testului, fiind plasată într-un salon izolator, în așteptarea rezultatului. 

Un medic ginecolog a consultat-o în UPU, acesta constatând că starea pacientei este stabilă. Toate acestea s-au petrecut azi-noapte, dar în această dimineață, în jurul orei 10.00, femeia a intrat în stop cardio-respirator și a murit. Nici copilul nu a mai putut fi salvat.