ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Am rămas singura țară care mai trăiește după o decizie a lui Hitler și a lui Stalin. Polonia și-a refăcut unitatea națională. Țările Baltice sunt membre ale Uniunii Europene... Republica Moldova este singura care a rămas într-o situație incertă”. Declarația a fost făcută de fostul președinte Traian Băsescu, în cadrul emisiunii „Important” de la postul TVC 21. 

Potrivit Realitatea.md, Traian Băsescu a spus că pregătește o declarație de denunțare în Parlamentul României a Pactului Molotov - Ribbentrop: „Este o act în spiritul declarației Statelor Unite ale Americii din anul 1991, care vorbea inclusiv și de o unire a Republicii Moldova cu România în baza Tratatului de la Helsinki și anume, prin negociere și când poporul o vrea”, a spus Băsescu, precizând că acesta e un document foarte important pentru marcarea Centenarului Unirii. 
 
Traian Basescu și-a înființat un partid politic în Republica Moldova, Partidul Unității Nationale, care va candida la alegerile parlamentare de anul acesta. Fostul președinte și-a început turneul de promovare a proiectului său: Unirea cu Republica Moldova.