„Am rămas singura țară care mai trăiește după o decizie a lui Hitler și a lui Stalin. Polonia și-a refăcut unitatea națională. Țările Baltice sunt membre ale Uniunii Europene... Republica Moldova este singura care a rămas într-o situație incertă”. Declarația a fost făcută de fostul președinte Traian Băsescu, în cadrul emisiunii „Important” de la postul TVC 21. 

Potrivit Realitatea.md, Traian Băsescu a spus că pregătește o declarație de denunțare în Parlamentul României a Pactului Molotov - Ribbentrop: „Este o act în spiritul declarației Statelor Unite ale Americii din anul 1991, care vorbea inclusiv și de o unire a Republicii Moldova cu România în baza Tratatului de la Helsinki și anume, prin negociere și când poporul o vrea”, a spus Băsescu, precizând că acesta e un document foarte important pentru marcarea Centenarului Unirii. 
 
Traian Basescu și-a înființat un partid politic în Republica Moldova, Partidul Unității Nationale, care va candida la alegerile parlamentare de anul acesta. Fostul președinte și-a început turneul de promovare a proiectului său: Unirea cu Republica Moldova.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews