ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a criticat în termeni duri evenimentele petrecute luni la Chișinău, când Guvernul Ion Sturza nu a putut fi investit din lipsă de cvorum.

Într-un interviu telefonic acordat postului TVR Moldova, Traian Băsescu a catalogat situația drept "un eșec major pentru Republica Moldova". "Au ajuns la limită. Pe 29 ianuarie expiră termenul de declanșare a alegerilor anticipate. Deci în acest interval trebuie să găsească o soluție de guvernare. Nu cred că miza este un candidat comun oarecare, este clar că miza este Plahotniuc. Vor face imediat majoritatea dacă președintele Timofti îl desemnează pe Plahotniuc. Este un joc, un joc urât al politicienilor din Republica Moldova și în primul rând al politicienilor din partidele pro-europene. N-au vrut Guvernul Sturza, guvern de tehnocrați. Pentru că s-a dus boala și dincolo de Prut, din păcate, cu guvernul de tehnocrați", a declarat fostul demnitar român.

Întrebat despre semnalul pe care îl transmite Republica Moldova către Uniunea Europeană, Traian Băsescu a răspuns că "este unul extrem de prost: instabilitate, lipsă de resurse financiare".