ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Povestea Mineriadei este o perdea de fum,  lansată ca pe sub ea să se claseze dosarul Revoluției, susține fostul președinte Traian Băsescu.

Într-o intervenție telefonică  la B1 TV,  fostul președinte a declarat: "nu m-aș pronunța pe chemarea la Parchet a unor persoane implicate în Mineriadă. Acuzația e foarte gravă. E în contextul cauzei de genocid, dacă nu mă înșel. E o acuzație cutremurătoare".

Referindu-se la dosarul Revoluției Băsescu a spus că "ideea că după ce au murit o mie și ceva de oameni putem spune că nimeni nu e vinovat sau că le-a trecut timpul de analiză mi se pare deplasată. Parchetul General deschide dosarul Mineriadei care a fost la șase luni distanță de Revoluție și dosarul Revoluției nu mai poate fi judecat, acela care e cu șase luni mai devreme decât Mineriada a fost clasa pentru că s-au prescris multe fapte, iar acțiunile petrecute după șase luni nu sunt prescrise. Eu cred că aici e un joc. Povestea Mineriadei a fost lansată ca pe sub ea să se claseze dosarul Revoluției".