ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despre implicarea serviciilor secrete în alegeri s-a tot vorbit în ultimii ani, existând voci, de la Sebastian Ghiță, până la Elena Udrea, care au afirmat că SRI, dar și DNA, s-ar fi implicat, prin șefii lor, în alegerile prezindențiale din 2014. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri, la B1 TV, că serviciile secrete autohtone, cu SRI în frunte, se implică în alegeri prin mobilizarea electoratului și prin aruncarea de informații secrete în spațiul public, în campaniile electorale, scrie inpolitics.ro
Întrebat cât de reale sunt informațiile că SRI și alte servicii secrete se implică în alegeri și pot influența votul a milioane de oameni, Băsescu a răspuns :„E o exagerare. Unde se implică ele este în mobilizarea electoratului. Se implică în mod mai discret ori mai puțin discret. Sau scot niște bombe de la secret și le împing în spațiul public în plină campanie”.

Despre implicarea serviciilor secrete a vorbit, din Costa Rica, și Elena Udrea. Aceasta afirma că inclusiv în campania electorală de anul acesta ar fi diverși candidați susținuți de serviciile secrete, care ar folosi justiția pentru a elimina contracandidații favoriților. Udrea a dat exemplu alegerile prezidențiale din 2014, când Florian Coldea l-ar fi susținut pe Iohannis. „Nu știu cine ar putea acum să mai fie capul acestui sistem. Era evident că până acm a fost domnul Coldea. Mie, de la distanță, mi se pare că sunt mai multe grupări acum care se luptă între ele, pentru că iarăși avem alegeri prezidențiale. Dacă în 2014, Maior îl susținea pe Ponta și Coldea (Florian Coldea, n.r.) pe Iohannis, evident că și acum sunt diverși candidați susținuți de diverși facțiuni din serviciile secrete care folosesc justiția pentru a-și susține candidații și a-i sancționa, elimina pe ceilalți”, afirma Elena Udrea, într-o intervenție telefonică la România TV, în urmă cu două luni.