Despre implicarea serviciilor secrete în alegeri s-a tot vorbit în ultimii ani, existând voci, de la Sebastian Ghiță, până la Elena Udrea, care au afirmat că SRI, dar și DNA, s-ar fi implicat, prin șefii lor, în alegerile prezindențiale din 2014. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri, la B1 TV, că serviciile secrete autohtone, cu SRI în frunte, se implică în alegeri prin mobilizarea electoratului și prin aruncarea de informații secrete în spațiul public, în campaniile electorale, scrie inpolitics.ro
Întrebat cât de reale sunt informațiile că SRI și alte servicii secrete se implică în alegeri și pot influența votul a milioane de oameni, Băsescu a răspuns :„E o exagerare. Unde se implică ele este în mobilizarea electoratului. Se implică în mod mai discret ori mai puțin discret. Sau scot niște bombe de la secret și le împing în spațiul public în plină campanie”.

Despre implicarea serviciilor secrete a vorbit, din Costa Rica, și Elena Udrea. Aceasta afirma că inclusiv în campania electorală de anul acesta ar fi diverși candidați susținuți de serviciile secrete, care ar folosi justiția pentru a elimina contracandidații favoriților. Udrea a dat exemplu alegerile prezidențiale din 2014, când Florian Coldea l-ar fi susținut pe Iohannis. „Nu știu cine ar putea acum să mai fie capul acestui sistem. Era evident că până acm a fost domnul Coldea. Mie, de la distanță, mi se pare că sunt mai multe grupări acum care se luptă între ele, pentru că iarăși avem alegeri prezidențiale. Dacă în 2014, Maior îl susținea pe Ponta și Coldea (Florian Coldea, n.r.) pe Iohannis, evident că și acum sunt diverși candidați susținuți de diverși facțiuni din serviciile secrete care folosesc justiția pentru a-și susține candidații și a-i sancționa, elimina pe ceilalți”, afirma Elena Udrea, într-o intervenție telefonică la România TV, în urmă cu două luni.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews