ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat joi dimineața la Înalta Curte de Justiție după ce plângerea penală înaintată de Corneliu Vadim Tudor a fost repusă pe rol de Parchetul General, informează B1 TV.
 
"Nu am nicio emoţie", a spus fostul preşedinte, la intrarea în sediul instanţei supreme, unde este audiat în dosarul răpirii jurnaliştilor.
 
Copreședintele PNL Vasile Blaga s-a prezentat şi el la ÎCCJ, fiind audiat în acelaşi dosar.
 
Traian Băsescu şi Vasile Blaga au plecat de la sediul instanţei supreme în jurul orei 9.15.

Cei doi au stat la instanţă doar cîteva minute, întrucât nu au mai avut loc audieri, după ce procurorul de caz a invocat o excepţie de necompetenţă materială a instanţei şi a cerut ca dosarul să fie retrimis la Judecătoria Sectorului 5.

Corneliu Vadim Tudor  i-a acuzat, în 2012, pe Traian Băsescu și pe președintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că şi-au oprit o parte din răscumpărarea plătită de statul român - mai exact 4 milioane de dolari, pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak. 

În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad. Președintele Băsescu a spus după eliberarea jurnaliștilor că dosarul acesta va rămâne secretizat cincizeci de ani.